12. PHASELİS FESTİVALİ BAŞLADI

Kemerimizde bu yıl 12'incisi düzenlenen Phaselis Festivali başladı.
Kemer Yöresi Tanım Vakfı (KETAV) tarafından Phaselis Antik Kenti'nde bu yıl 12'incisi düzenlenen festival, “harika çocuk” olarak adlandırılan ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay konseri le başladı.
Dünyaca ünlü besteci ve müzisyen “Mozart”ın eserlerini Cameratalia Beşlisi ile birlikte sunan Gülsin Onay için yüzlerce kişi Phaselis Antik Kentini doldurdu.
Konsere Kemer Kaymakamımız Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı ve turizmci Osman Ayık, eski Orman Bakanı Ersin Taranoğlu, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, AGC Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Martı Myra Otelleri sahibi Oya Narin, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, TÜRSAB Kemer Alan Temsilcisi Mehmet Akbaba, KETAV Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Kemer kaymakamımız Hüseyin Çam'ın eşi Dilek Çam, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'nun eşi Fikriye Topaloğlu, turizmciler, yerli ve yabancı turistler katıldı.
Festival, ilk olarak tarihi kemerlerin altına kurulan alanda açılış kokteyli ile başladı. Kokteyl sonrası sahneye Gülsin Onay ve Cameratalia Beşlisi çıktı. Her eserin başarı ile sergilendiği konserde alanda bulunanlar alkışla sanatçıları tebrik etti.
Son eser performansının ardından uzun süre ayakta alkışlanan Gülsin Onay için sahne ardından da fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
Festival'de Antalya İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri ise “Kadına El Kalkamaz” afişi açarak, katılan herkese KADES ile ilgili bilgiler verdiler.
Başkanımız Topaloğlu, konser sonrası yaptığı açıklamada, sanatla tarihi buluşturan Phaselis Festivali'nin muhteşem bir konserle başladığını söyledi.
Kemer'de sanata ve sanatçıya önem vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkanımız Topaloğlu, festivalde emeği geçen KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ve KETAV çalışanlarına teşekkür ettiğini kaydetti.
KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ise ulaşım diğer tüm ihtiyaçlar için Başkanımız Topaloğlu'na teşekkür ettiğini ifade ederek, “Kemerimizde turizmi çeşitlendirebilmek adına birçok çalışma yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de 2 yıl pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Phaselis Festivali. Sanatı, tarih ile bir araya getirdiğimiz festivalimizde tüm konserlerimiz ücretsiz ve katılımcıları Antalya İl merkezi ve Kemer'in birçok noktasında koymuş olduğumuz servislerle ücretsiz olarak taşıyoruz. Buradaki amacımız Kemerimizin en önemli antik kentlerinden olan Phaselis Antik Kentini tanıtabilmek ve bunu sanatla yapmak. Festivalimize desteği olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Kemer Kaymakamlığımıza, Belediyemize ve tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün burayı dolduran sevgili katılımcılara da çok teşekkürler. 3 konserimiz daha var ve herkesi bekliyoruz.” dedi.
Phaselis Festivalinde 21 Eylül Çarşamba günü saat 21:00'de Golden Horn Brass grubu sahne alacak.
Öte yandan festivale gitmek isteyen vatandaşlarımızın mahallelerden kalkan araçlarla konser alanına ücretsiz şekilde gidebileceği belirtildi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi