19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KEMER’DE COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kemer'de tören düzenlendi.
Kutlamalar, Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu önünden Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden kortej yürüyüşüyle başladı.
Kortejin ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, Kemer Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Yılmaz, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediye meclis üyeleri Ahmet Can, Cumali Afşin, Mustafa Tıraş, Hakan Tuncer, Ferhan Fidan, Ramazan Kal, Semih Özdemir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve sporcular katıldı.
İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Özkaynak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından karate, judo ve kick boks ile halk oyunları gösterileri sunuldu.
Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında derece elde eden sporculara ve 19 Mayıs ile ilgili yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Gemici, Belediye Başkanı Topaloğlu ve Başsavcı Vekili Yılmaz ödüllerini verdi.
Başkan Topaloğlu, tören sonrası yaptığı açıklamada, 19 Mayıs tarihinin bir ulusun var olma mücadelesinde fitilin ateşlendiği gün olduğunu söyledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ı gençliğe armağan etmesinin nedeninin gençliğe çok güvenmesi olduğuna değinen Topaloğlu, “Atatürk Cumhuriyet'i gençliğe armağan etmiştir. Bu gençlerde birlik ve beraberlik olduğu müddetçe yedi düvel bizi haritadan silemez. Başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi