2. YAZ SANAT KAMPI VE KÜLTÜR SANAT ÇALIŞTAYI DEVAM EDİYOR

Kemer'de, bu yıl 2'ncisi düzenlenen “2. Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı” devam ediyor.

Kemer Belediyesinin ev sahipliğinde, “Sahilde sanat var” sloganıyla yapılan etkinlik, Selçuk Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Kültür Derneği, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Ifarts Organizasyon iş birliğince gerçekleştiriliyor.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Ali Eroğlu'nun koordinatörlüğünde yapılan çalıştayın ikinci gününde, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, KEMİAD yönetim kurulu üyesi Mehmet Akbaba, akademisyenler, sanatçılar ve davetliler yer aldı.

Liman caddesinde açılan sergi alanında birçok yerli ve yabancı misafir ile vatandaşlar, çalıştaydaki sanatsal çalışmalara büyük ilgi gösterdi.

Çalıştaya Döşemealtı Halk Eğitim Merkezinde geleneksel keçe öğretmeni olarak çalışan Yasemin Zaim, yaptığı açıklamada, çalıştayın çok keyifli geçtiğini söyledi.

Esen Gülüce, Akdeniz Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Yüksek Lisans öğrencisi Esen Gülüce ise çalıştayda, çiniye keçe uygulamasını icra ettiğini kaydetti.

Yaptığı çalışmanın İstanbul'da bir müzeye ait değerli bir eseri uygulamaya döktüklerini ifade ederek, “Bu uygulama bildiğim kadarıyla Türkiye' olmayan bir çalışma. Keçeyi çiniye uygulamayı tercih ettik. Çalıştay çok verimli geçiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Akdeniz Üniversitesinde öğrenci olan İbrahim Yanık da çalıştayda, Kemer'in simgelerini bir araya getirerek bir eser ortaya çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Çalıştaya katılan Esra Bozoğlan da atık camları değerlendirerek sanat eserine çevirdiğine değindi. Bozoğlan, atık camları fırında 830 derecede erittiklerini belirterek, doğaya da katkı sağladıklarına dikkat çekti.

Çalıştay, bugün yapılacak farklı sanatsal çalışmalarla devam edecek.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi