59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Kemer-Kaş etabı başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2024) Kemer-Kaş (Kalkan) etabı başladı.

Etabın startına, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Antalya İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Rıza Akar, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Etabın startı, Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Topaloğlu ve protokol üyelerince Kemer Cumhuriyet Meydanı'ndan verildi.

Yarışın ikinci etabı öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösteriyi, yerli ve yabancı turistler cep telefonları ile görüntüledi.

Toplam 190,6 kilometrelik Kemer-Kaş (Kalkan) etabına katılan bisikletçiler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele edecek.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabının Kemer'den başladığını belirterek, çok sayıda sporcuyu Kemer'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Kemer'in spor turizminin merkezi olacağını her fırsatta dile getirdiklerine işaret eden Başkan Topaloğlu, “Geçen hafta Kemer'de Muaythai Şampiyonası vardı. Ondan önce 14 tane tenis kortu açıldı. Haziran ayında Korfbol Şampiyonası Kemer'de yapılacak. Dün Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı yapıldı. Bu hafta sonu Akra Gran Fondo Bisiklet Yarışı yapılacak. Kemer artık bir spor merkezi oldu. Spor organizasyonları için Kemer'e gelen misafirler kendi ülkelerine gittiği zaman Türk insanının yakınlığını ve misafirperverliğini anlatacak ve bizim için iyi bir tanıtım olacak. Her şey daha güzel olacak. İyi bir turizm sezonu da geçireceğimizi düşünüyorum. Yarışta tüm sporculara başarılar diliyorum.” dedi.

Öte yandan Başkan Topaloğlu, yarış öncesinde Sports TV'ye canlı yayın konuğu olarak Kemer'deki spor turizmi ve organizasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8 etap sonunda 28 Nisan'da İstanbul'da tamamlanacak.

Tour of Türkiye'nin diğer etapları şöyle:

3. Etap: Fethiye-Marmaris (156 km)

4. Etap: Marmaris-Bodrum (137,9 km)

5. Etap: Bodrum-Kuşadası (177,9 km)

6. Etap: Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) (160,1 km)

7. Etap: İzmir-İzmir (125,4 km)

8. Etap: İstanbul-İstanbul (105,4 km)

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi