AGC "2022 Yılı Basın Ödülleri" verildi

Antalya Gazeteciler Cemiyetinin (AGC) "2022 Yılı Antalya Basın Ödülleri", törenle sahiplerine verildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) yapılan ödül töreninde, katkılarından dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na verilen plaketi, Başkan Topaloğlu adına Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici aldı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, gazeteciliğin merkezinde insanın bulunduğunu ve önemli bir meslek grubu olduğunu dile getirdi.

Cemiyet olarak gazetecilerin sorunlarını çözmek için canla başla çalıştıklarını belirten Taş, "Antalya'daki gazeteler demokrasinin temel taşlarıdır. Bir ülkenin refahıdır, huzurudur. Gelişmişlik düzeyini gösterir. Lütfen kentteki tüm medya kuruluşlarına sahip çıkın. Bugün ödül alan kıymetli meslektaşlarımı kutluyorum." dedi.

Ödül alanlar

Yazılı basın haber dalı kategorisinde Hürriyet Akdeniz'den Salim Uzun, araştırma-inceleme dalında Demirören Haber Ajansından (DHA) Semih Ersözler, köşe yazısı dalında Antalya Körfez Gazetesinden Engin Korkmaz, spor haberi dalında İhlas Haber Ajansından (İHA) İsa Akar ödül aldı.

Ali Orhan Televizyon Ödülü program kategorisinde Lider Haber TV'den Ahmet Demir, en iyi görüntü dalında TRT'den Erdinç Kızılgedik ve Kadir Kurucan, güncel haber fotoğrafı dalında İHA'dan Ertuğrul Gün, spor haberi fotoğrafı dalında AGC üyesi Zülkif Yıldırım, kültür sanat haberi fotoğrafı dalında İHA'dan Suat Metin ödüle layık görüldü.

Yılın radyo ödülü kategorisinde TRT Antalya Radyosundan Serkan Ersöz'e, sayfa tasarımı kategorisinde Akdeniz Gerçek Gazetesinden İslam Çelik'e, genç iletişimci ödülü Şerif Ali Duman'a, jüri özel ödülü Akdeniz Gerçek Gazetesinden Nizamettin Özmen'e, jüri teşvik ödülü Kemer Gözcü Gazetesinden Maksut Temizel'e, jüri mansiyon ödülü Hürriyet Akdeniz'den Ceren Deniz'e, Nuri Dağtekin Özel Ödülü Mevlüt Yeni'ye verildi, AGC kurum özel ödülü de Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (ANSİAD) oldu.

Ödül töreninde katkılarından dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na da bir plaket verildi. Başkan Topaloğlu'nun plaketini, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici aldı.