Alevi Kültür Dernekleri Başkanı İsmet Kurt’tan Başkan Topaloğlu’na ziyaret

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt ve dernek üyeleri, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ile Kemer Belediye Meclis Üyesi Hasan Ali Acar'ın da bulunduğu ziyarette, Kurt'a, Dernek Genel Başkan Yardımcısı Gülbahar Kaplan, Dernek Genel Sekreteri Şengül Yılmaz, Genel Sayman Burcu Turgut, Genel Merkez Yöneticisi Ergün Kurt, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Dursun Kaya, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Eren Kurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhtar Hizmetleri Daire Başkanı Cihangir Yılmaz, Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şube Başkanı Ali Akar ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Topaloğlu, Alevi toplumunun bilinçli ve kültürlü olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Kemer'de Alevi Kültür Dernekleri ve Alevi Bektaşi Derneği'nin bulunduğuna işaret eden Başkan Topaloğlu, “İkiye ayrılmanın bir anlamı yok. Birlikten kuvvet doğar misali bir olmak lazım. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Herkesin üzerine düşen görevi yapması lazım. Alevi toplumu ne yapacağını her zaman bilir. Derneğin bazı ihtiyaçlarına Kemer Belediyesi olarak destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Topaloğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt ve beraberindeki heyete, Kemer'de yaptıkları yatırımlar ve projelerden de bahsederek şunları söyledi;

“Eğitime büyük önem veren bir belediyeyiz. Ana sınıfından 8'inci sınıfa kadar eğitim alan 6. 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini biz karşılıyoruz. 1.370 lise öğrencisinin C plakalı servislerle ücretsiz taşınmasını sağlıyoruz. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu'nda 300 öğrenci ücretsiz olarak üniversiteye hazırlanıyor. Üniversiteyi kazanan 925 öğrenciye ayda 700 lira burs desteği sağlıyoruz ve bu destek çok yakında 1.000 TL olacak. Antalya Ticaret Odası (ATSO) Eğitim ve Sanat Merkezi'ni açtık. Burada yaz döneminde 700'den fazla öğrenci kurs aldı. Belediye olarak gençlik orkestrası kurduk ve önemli organizasyonlarda bu çocuklarımız konser verdi. Eğitime yaptığımız katkılar artarak devam edecek.”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt ise misafirperverliklerinden dolayı Başkan Topaloğlu'na teşekkür ederek, “Alevi toplumu olarak gereken mücadelemizi her koşulda veriyoruz. Birlik olmamız gerekiyor. Aleviler talandan yana değil varlıktan yanadır. Yıkıcı olmadan yapıcı şekilde çalışmamız gerekiyor. Necati Başkanımın yaptığı bütün çalışmaları yakından takip ediyoruz. Dik duruşuyla ve kişiliği ile yaptıklarından dolayı bizi onure ediyor. Özellikle eğitim alanında yaptıkları çok önemli. Kemer'in belki 40-50 sene sonrasına yatırım yapması çok güzel. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi