ARSLANBUCAK MAHALLESİNDE ORMAN YANGINI

Arslanbucak Mahallesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Arslanbucak Mahallesi'nde iki ayrı yerde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Yangın ihbarını alan itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine intikal etti.

İki ayrı noktada çıkan yangın, vatandaşların da yardımıyla kısa sürede söndürüldü.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, olay yerine giderek yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Başkan Topaloğlu'na, Başkan Yardımcısı Emin Gül, meclis üyeleri İsmail Aka ve Mustafa Tıraş da eşlik etti.

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangınların kısa sürede söndürüldüğünü söyledi.

Vatandaşların da büyük desteğiyle yangınların büyümeden söndürüldüğüne dikkat çeken Başkan Topaloğlu, "Manavgat'ta çıkan orman yangınında ciğerlerimiz yandı. Yanmaya da devam ediyor. Kemer'de de iki ayrı noktada orman yangını çıktı ancak büyümeden söndürdük. Belediye olarak da yangının söndürülmesi konusunda görevimizi yaptık. Vatandaşlarımız ellerinde kovalarla yangına müdahale etti. Özelikle kadınlarımız ayaklarında ayakkabı yokken yangına müdahale etti. Hepsine teşekkür ederim. Zabıta ekiplerimizin de içinde olduğu yangın ekibi oluşturuldu. Halkımız şüpheli bir durum karşısında hemen kolluk kuvvetlerine bilgi versin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Kolluk kuvvetleri ve belediye zabıta müdürlüğü ekipleri de yangın bölgesinin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan, belediye ekipleri, yangın bölgesindeki vatandaşlara ve itfaiye personeline su dağıttı.

Ayrıca Kemer Belediyesi Hizmet Alanında belediye ekiplerince oluşturulan bir ekibin, oluşabilecek acil bir durumda müdahale edilebilmek amacıyla her an hazır nöbete başladığı belirtildi.