BAŞKAN TOPALOĞLU, DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, down sendromlu çocuklarla fidan dikti.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Göynük Mahallesinde fidan dikimi etkinliği yapıldı.

Etkinliğe, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Engelliler Derneği (KEMED) Başkanı Nur Batıbay Yanmış, KEMED Onursal Başkanı Feyzullah Buke Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Asım Yıldırım, Kemer Orman İşletme Şefi Kadir Aksoy, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

Kemer Belediyesi, toplumda sosyal farkındalık oluşturmak ve duyarlı bir toplum yetişmesine katkı sağlamak adına "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" nedeniyle engelleri ortadan kaldıran bir davranış olması için down sendromlu öğrencilerin fidan dikmesini sağladı.

Başkan Topaloğlu, fidan dikimi etkinliğinde down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenerek beraber fidan dikti.

Başkan Topaloğlu ile fidan diken down sendromlu çocuklar, geleceğe bir nefes bırakabilmenin heyecanını yaşadı.

Etkinlikten sonra Kuğulu Parkta çocuklarla pasta keserek eğlenen Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Bugün farkındalık oluşturmak için down sendromlu çocuklarımızla fidan dikimi etkinliği yaptık. Bu çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Biz Kemer Belediyesi olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak. Bu konuda bilinçlenmeyi artırmak gerekiyor. Bu çocuklarımızı topluma kazandırmak için elimizden gelen çalışmaları da yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

KEMED Başkanı Yanmış ise duygusal ve mutlu bir gün yaşadıklarını söyledi.

Down sendromlu çocukları unutmayarak onları hatırlayan ve onlara önem verdiği için Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na teşekkür eden Yanmış, “Bizleri unutmayan başkanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın adını taşıyan fidanları diktik. Hepsi çok mutlu oldu. Amacımız farkındalık oluşturmak ve bilinçlenmeyi sağlamak.” dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi