BAŞKAN TOPALOĞLU, ÖZEL ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kemer'de program düzenlendi.

Kemer Engelliler Derneği (KEMED) tarafından dernek binası önünde düzenlenen programa, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, Kemer İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Bozkurt, Kemer Belediyesi meclis üyeleri Ferhan Fidan, Semih Özdemir, Özcan Çeliktaş, Mustafa Bilici, KEMED Başkanı Nur Batıbay Yanmış, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, özel çocuklar ve aileleri katıldı.

Programda, özel çocuklar davetlilere halk oyunları ve folklor gösterileri sundu.

BAŞKAN TOPALOĞLU ÖZEL ÇOCUKLARLA HALK OYUNU OYNADI

Belediye Başkanı Topaloğlu, program kapsamında oynayan ve gönüllerinde eğlenen özel çocukları yalnız bırakmadı.

Özel çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Topaloğlu, daha sonra çocuklarla oyun oynadı.

Kaymakam Gemici ve Başkan Topaloğlu daha sonra çocukların motor becerilerini gösterdiği bir ahşap boyama etkinliğine katıldı.

Özel çocukların heyecanlarına ortak olan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, herkesin potansiyel bir engelli olduğunu belirterek, vatandaşların bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Özel çocuklara sevgi aşılandığı zaman hayata daha çabuk tutunduğuna dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Bizim görevimiz bu özel çocuklarımıza engelsiz bir hayat sunmaktır. Özel çocuklarımıza engelli gözüyle bakılmaması gerekiyor. Kemer Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KEMED Başkanı Yanmış ise dernek önünde yaptıkları programın farkındalık amacıyla yapıldığını belirtti.
Isparta'dan getirtilen eğitmen Songül Gür'ün 1,5 aydır özel çocuklara halk oyunları eğitimi verdiğini dile getiren Yanmış, “Buradaki amaç halk oyunları değil. Onları sosyalleştirmek adına bir nevi yaşam koçluğu yapmak. Pandemi nedeniyle de dışarıya çıkamayan çocukları topluma kazandırmak istiyoruz. Psikolojilerini düzeltmek istiyoruz.” dedi.

Kemer Belediyesinin destekleriyle ile Kemer İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan halk oyunları kursu eğitmeni Songül Gür de yaklaşık 1,5 aydır özel çocuklarla halk oyunları çalıştıklarını kaydetti.

Özel çocuklara verilen halk oyunları eğitiminin farkındalık yaratmak amacıyla özel bir çalışma odluğunu anlatan Gür, “Bu çalışmalarımızı Kemer Belediyesi Kültür Salonunda yapıyoruz. Bu çocuklarımızın servisle eve gidip gelmeleri için destek veren Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'na teşekkür ediyorum.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi