Başkan Topaloğlu TRT Antalya Radyosu’nda canlı yayın konuğu oldu

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, TRT Antalya Radyosu'nda canlı yayın konuğu oldu. Başkan Topaloğlu, canlı yayında, “Eğitim varsa gelecek var” projesi kapsamında yaptıkları hizmetler hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

Kendisinin emekli bir öğretmen olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Eğitim varsa gelecek var” projesinin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Başkan Topaloğlu, daha önce yaptığı eski Göynük Belediye Başkanlığı döneminde eğitim alanına çok önem verdiğini ve eğitimin her kademesine katkı sağladıklarını söyledi.

“Eğitim varsa gelecek var” projesinin amacının eğitimde çıtayı daha yukarılara taşımak olduğuna işaret eden Başkan Topaloğlu, “Bu projeye, 2004-2014 yılları arasında Göynük Belediye Başkanlığım zamanında başladık. Öğrencilere ücretsiz kırtasiye yardımı, ücretsiz servis imkanı gibi hizmetler yaptık. Bu yaptıklarımız da bizi Göynük'ten Kemer Belediye Başkanlığına taşıdı.” dedi.

Topaloğlu, eğitimin her kademesine katkı sağladıklarına dikkat çekerek, projenin içeriğini şu şekilde anlattı:

“Ana sınıfından 8'nci sınıfa kadar eğitim alan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak Kemer Belediyesi karşılıyor. Öğretmenlerin istedikleri şekilde hazırlanan malzemeler okullar açılmadan bir hafta öncesinden okullara teslim ediliyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının malzemelerini de hazırladık. Milli Eğitim ile protokol yaptık ve meclisten geçirerek 1416 lise öğrencimizi 62 tane C plakalı araçlarla ücretsiz olarak taşıyoruz. Evlerinden güvenli şekilde alıp okullarına, okullarından alıp evlerine bırakıyoruz. Bunların ücretini biz ödüyoruz. Veliler asla para ödemiyor. Daha önce gazino ve restoran olarak kullanılan bir binamız vardı. Bu binayı Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu adı altında eğitim yuvasına dönüştürdük. Kadromuza 11 öğretmen aldık ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs imkanı sağlamaya başladık. 300 öğrenci hiçbir masraf yapmadan eğitim alabiliyor. Geçen sene üniversite sınavında çok iyi dereceler yapıldı. Bu sene daha iddialıyız ve ilk 200'ün içinde öğrencilerimizin olacağına inanıyoruz”

Canlı yayında, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs imkanı da sağladıklarını anlatan Başkan Topaloğlu, “Üniversiteyi kazanan 935 öğrenciye bölgemizde bulunan turizmcilerle beraber burs imkanı veriyoruz. Bu bursu seneye 1000 lira yapacağız. Sadece üniversiteyi kazanan öğrencinin ailesinin Kemer'de ikamet etmesi öğrenicinin üniversitede sınıf tekrarı yapmaması şartı var.” dedi.

Topaloğlu, Kemer'e anaokulu kazandırdıklarını da ifade ederek, “Yer tahsisini belediyemizin yaptığı hayırsever iş insanı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman tarafından yaptırılan Kemer Belediyesi Ülker – Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni Kemer'e kazandırdık. 167 öğrenci burada eğitim görüyor. 14 öğretmen ve 6 yardımcı personel çocuklarımıza sahip çıkıyor. 08.00'den 16.00'ya kadar çocuklarımız burada eğitim alıyor. Günde 3 öğün yemek yiyorlar. KDV dahil aylık 1800 lira. Anaokulumuza yoğun talep var. Ayrıca Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi yapıldı. Yer tahsisini Kemer Belediyesi sağladı. Merkezimizde, Türkçe, İngilizce, resim, halk oyunları, modern dans, piyano, pilates, trompet, saksafon, keman, yan flüt, klarnet, gitar, bağlama gibi alanlarda çocuklara ücretsiz kurs veriliyor. Şahsım öncülüğünde kurulan 60 kişilik Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası var. Orkestranın şefliğini Furkan Üstündağ hocamız yapıyor. Bu çocuklarımız 2 defa Antalya Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) ve birçok yerde konser verdi. Furkan hoca sayesinde artık Kemer'de hemen hemen her çocuğun elinde bir müzik aleti var. Furkan hoca Kemer'e bir heyecan kattı. Kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Göynük Mahallesi'nde eğitim alanında yaptığı hizmetlerden de bahseden Başkan Topaloğlu, şunları kaydetti. “Göynük Fen Lisesi, Kemer Belediyesi Göynük Atatürk Spor Salonu, Göynük Atatürk İlkokulu, Ünal Aysal Anadolu Lisesi Yurdu, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu'nu benim dönemimde Göynük Belediyesi olarak ihaleye çıkıp biz yaptırdık.” dedi.

Kemer'e yeni denizcilik fakültesi

Başkan Topaloğlu, “Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile görüştük. Görüşmemizde yurt olmadan olmaz dedi. Fakülteden önce 300 odalı yurdun temel çalışmaları başladı. En kısa sürede bitirip yurdu üniversiteye teslim edeceğiz. Eğitimin her kademesinde herkese destek oluyoruz.” diye konuştu.

Kemer Belediyesi olarak eğitim konusunda hiçbir masraftan kaçmadıklarına dikkat çeken Topaloğlu, “İlçemizde ki tüm okulların tamir, tadilat, boya, badana işlerini biz yapıyoruz. Kemer'de ki tüm sporcuların şehir dışında katılacakları organizasyonlar için ulaşım masraflarını da biz karşılıyoruz. Kemer Belediyesi Yat Yelken Kulübü'nde çocuklarımız denizle tanışıyor. Geleceğin denizcilerini yetiştirmek için çalışıyoruz. Bir öğretmen olarak çocukların boynu bükük kalmasın diye uğraşıyorum. Ana sınıfından üniversiteye kadar tüm öğrenciler Kemer Belediyesi'nin himayesi altındadır. Eğitim varsa gelecek var.” dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi