BAŞKAN TOPALOĞLU, TRT ANTALYA RADYOSUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, TRT Antalya Radyosu'nda Kemer Belediyesinin eğitime yaptığı katkılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akdeniz'in Sesi programında canlı yayına telefonla bağlanan Belediye Başkanı Topaloğlu, Kemer Belediyesinin eğitim sektörüne yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Kemer Belediyesinin eğitimle ilgili hizmetleri hakkındaki sorulara cevap veren Başkan Topaloğlu, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinin daha önce Kemer Belediyesi tarafından yapıldığını, restoran ve gazino olarak kullanıldığını söyledi.

Göreve geldikten sonra bina için ruhsat aldıklarını hatırlatan Topaloğlu, binayı kısa süre içerisinde eğitim yuvasına dönüştürdüklerini kaydetti.

Topaloğlu, kurs merkezinde 11 öğretmen, 1 müdür ve 1 personelin çalıştığına değinerek, “Burayı geçen sene Ağustos ayında açtık. Burada ücretsiz der alan öğrenciler en iyi şekilde eğitim alıyor. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar anlatılan tüm konuları öğretmenler öğrencilere anlatıyor. Sayısal, sözel, eşit ağırlık, TYT ve dil sınıflarımız var. Kurs merkezinde şu anda 180 öğrencimiz var. Her hafta deneme sınavı yapıyoruz ve yaprak testler veriyoruz. Yapılan deneme sınavları optik okuyucu sistemi ile okunuyor ve öğrencilerimize ve ailelerine bilgi veriyoruz. Şu anda 12. sınıflara ücretiz eğitim veriyoruz. Öğrenci ve aileleri çok iştahlı ve başarıya aç.” ifadelerini kullandı.

- Son yapılan sınavda büyük başarı elde ettik

Kurs merkezinde eğitim alan ve son yapılan üniversite sınavına giren öğrencilerin istedikleri bölümleri kazandığına dikkat çeken Topaloğlu, “Son yapılan üniversite sınavında büyük başarı elde ettik. Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını aldı. Öğrencilerimizin yüzde 40'ı çeşitli nedenlerden dolayı tercih yapmadı. Son yapılan sınavda iki tane Kemer birincimiz var. Sözelde Kemer birincisi olan Erkut Kurt, Türkiye 3 bin 476'ncısı oldu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarh bölümünü kazandı. Dil alanında Kemer birincisi olan Belgin Armağan Tamuçin ise Türkiye 8 bin 515'ncisi oldu ve Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandı. Çeşitli üniversiteleri kazanan öğrencilerimiz de var. Bunlar bizim için büyük bir gurur kaynağı. Pandemi şartlarında en ucuz dershane bile en az 15 bin lira. Vatandaşımızın bu parayı verme şansı pandemi döneminde yok. Bu anlamda vatandaşlarımıza elimizi uzatmış oluyoruz.” diye konuştu.

Topaloğlu, Türkiye genelinde lise öğrencilerini ücretsiz taşınmasını sağlayan başka belediyenin olmadığını belirterek, Kemer Belediyesi olarak lise öğrencilerinin ücretsiz taşınmasını sağladıklarını aktardı.

- Ülkenin refah ve huzurlu bir seviyeye gelmesini istiyorsak eğitime yatırım yapmalıyız

Öğrencilere yapılan diğer hizmetler ve destekler hakkında da konuşan Başkan Topaloğlu, şunları kaydetti:

“Anaokulundan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrencilerin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak biz karşılıyoruz. Tüm malzemeleri hazırlıyoruz ve okullar açılmadan önce okullara dağıtıyoruz ve öğrencilere teslim ediliyor. Yapmak istediğim ve yapamadığım tek şey öğrencilere burs verme konusu. Yasa gereği belediyeler öğrencilere burs veremiyor. İki defa Kemer Belediyesi meclisinden geçirdik ama Sayıştay'dan geri geldi. Bu konuyu çözmek üzereyim. Burs almak isteyen öğrencilere belli şartlar koyacağız ve her ay yaklaşık 400 lira bir parayı hesaplarına yatıracağız. İki yıllık üniversite de dahil olmak üzere tüm üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlayacağız. Şartlar kapsamında her aileden bir öğrenciye verilecek ve sınıf tekrarı olmayacak. Kemer'de ana sınıfından üniversiteye kadar eğitim alan tüm öğrenciler Kemer Belediyesine emanet. Ülkenin refah ve huzurlu bir seviyeye gelmesini istiyorsak eğitime yatırım yapmalıyız. Çıtayı yükselterek devam edeceğiz.”

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi