Başkan Topaloğlu’ndan 29 Ekim mesajı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile yayınladığı bayram mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kıymetli vatandaşlarım,

Cumhuriyetimiz öyle kolay kazanılmadı. Bağımsızlığımız uğruna ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin, Kocatepe Kurtkaya şehitliğinde yatan Yüzbaşı Agâh Efendi'den, Albay Reşat Çiğiltepe'ye kadar ve kefensiz toprağa düşen aziz milletimizin eşsiz mücadelesi ile kazanılmış hakkımızdır. Tüm imkânsızlıklara rağmen bir araya gelip eşsiz bir mücadele örneği gösteren yüce milletimizin, sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği büyük zaferin tacıdır.

“Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz” sözleri ile Cumhuriyet'in ilanını müjdeleyen Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün ülkemizde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızın temelini de atmıştır. Bundan tam 99 yıl önce, 29 Ekim 1923'te milletimizin bağımsızlığı, Cumhuriyet'in ilanı ile tüm dünyaya duyurulmuştur.

Ne bugün ne de yarın, Cumhuriyet'in ilkelerinden ödün verilebilmesi söz konusu bile olmaz, olamaz. Hiçbir zaman unutulmamalı ki 99'uncu yılında Cumhuriyet'imiz, ilk günkü kadar da gençtir.

Cumhuriyet'imizin ilanının 99. yıl dönümü vesilesiyle başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bizleri aydınlık yarınlara taşıyan Cumhuriyet'imizin 99. yıl dönümünü ve başta Kemerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi