BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİLER, ALKIŞI HAK ETTİLER

Kemer Belediyesi tarafından gençlerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla, Başkan Necati Topaloğlu tarafından ücretsiz olarak hayata geçirilen Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamladı.

Geçtiğimiz yıl yoğun bir eğitim alan gençler sınavlar sonrasında başarıları ile göz doldurdular. Merkezde üniversiteye hazırlanan öğrencilere verilen ücretsiz eğitimler sonucunda, öğrenciler Türkiye genelinde ilk 20 bin sıralamasında 7, ilk 50 bin sıralamasında 14 öğrenci, ilk 100 bin de 18 öğrenci ile dereceye girdi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Meclis Üyeleri İsmail Aka ve Ferhan Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Asım Yıldırım, Kurs Müdürü Suat Göv ve dereceye giren öğrenciler, kurs öğretmenleri, merkezde düzenlenen toplantıda basının karşısına çıktılar.

İlk yılımız gayet güzel ve sonuçlar başarılı!

Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Asım Yıldırım yaptığı açıklamasında, başarıları ile tüm Kemer'i sevince boğan öğrencileri kutlarken “Kemer Belediyesine bağlı Ahmet Erkal Destek Eğitim kursunda birinci yıl tamamlandı. Başkanımızın direktifleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı standartları yönergesine göre bir kurum oluşturduk. Eskiden herkesin bildiği üzere gazino olan bir kurumu eğitim yuvası haline dönüştürdük. Kemerimizde yaşayan Kemerimizin çocuklarına ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu verebilmek için bir yıldır aralıksız çalışıyoruz. İlk yılımız gayet güzel ve sonuçlar başarılı. Öğrencilerimizin emeklerinin, alın terlerini, öğretmenlerimizin verdiği alın terinin karşılığını aldık. Önümüzdeki yıl da öğrenci potansiyelimiz gittikçe artıyor. Başarıların çok çok devam edeceğini, önümüzdeki yılda çok daha iyi sonuçlar alabileceğimize inanıyorum. Bu başarıda emeği geçen herkesi, başta sayın Başkanımız olmak üzere, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Çok iyi sonuçlar aldık!

Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu Müdürü Suat Göv ise, çok yoğun geçen bir eğitimin ardından alınan başarılı sonuçlar ile büyük bir mutluluk yaşadıklarını söylerken “Geçen yıl bu zamanlar 20 öğrencimizle yolumuza yeni başlamıştık. Şu an 162 öğrenciyle yeni dönem derslerimize başlamış bulunmaktayız. Gururluyuz, mutluyuz çünkü 2 milyon 592 bin öğrenci içerisinde öğrencilerimizin birçoğu iyi bir derece elde etti. Birincimiz Erkut Kurt isimli öğrencimiz Türkiye genelinde 3 bin 476'ncı oldu. Yine Belgin Armağan Tamuçin, ilk 8 binde, Orhan Kemal 10 binde. Çok çok mutluyuz. Çok iyi sonuçlar aldık. Bu sene üniversite sınavlarına 2 milyon 592 bin öğrenci içerisinden 1 milyon 38 bin kişi üniversitelere yerleşecek. Bizim toplamda öğrencilerimizin şu an yüzde doksanından fazlası çok rahat bir şekilde üniversitelere yerleşmiş olacak. Bunun için çok gururluyuz, mutluyuz. İnşallah bu seneki öğrencilerimiz de Başkanımızın desteği sayesinde önümüzdeki yılda iyi bir derecede üniversitelere yerleşecekler.”dedi.

Bu sonuçlar hem bizim için hem de Kemer için büyük bir başarıdır!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da yaptığı konuşmasında, eğitim varsa gelecek var sloganı ile çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini, alınan başarılı sonuçlar ile büyük gurur duyduklarını söyledi. Başkan Topaloğlu “ Mutlu bir olay için burada toplandık. İçinde bulunduğumuz bina daha önce restoran ve gazino olarak kullanılmış. Biz eğitime çok önem verdiğimiz için kendim de bir öğretmen olduğum için Kemer Belediyesi olarak burayı meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber eğitime destek binası olarak hazırladık. Ruhsatımızı aldık ve öğretmen ekibimizi kurduk. İlk defa bu yıl eğitime başladık. Yaklaşık 170 öğrencimiz vardı. Tabi pandemiden dolayı okulların kapalı olması sizler için çok eksi bir durumdu. Çünkü eğitimin olabilmesi için yüz yüze olması lazım. Öğrencilerin öğretmeniyle göz göze gelmesi lazım. Onlar birbirleri ile şakalaşmalı, bilemediklerini sormalı. Ancak yüz yüze olmadığı için de elimizdeki imkanlar buydu. Ona göre hareket ettik. Sonuçta sizler büyük bir özveriyle aileleriniz ile birlikte, zor şartlarda beraberce çalışarak bu günlere getirdiniz. Şimdi sonuçlara baktığımız zaman ilk defa olmamıza rağmen başarılı bir durum var. Türkiye'de 2 milyon 592 bin öğrenci sınava girmiş, bu sayının 3 bin 476'ncısı burada. Bu hem bizim için hem de Kemer için büyük bir başarıdır. Bakın, eğitimin olmadığı hiçbir yerde bir şey olmaz! Eğer biz bilime inanmıyorsak, sıradan ülkeler gibi altlarda sürünürüz ama eğitime ve bilime inanır ve önem verirsek, biz de çıtayı yükseltiriz. Halkın refah düzeyi yükselmiş olur. Kurs merkezimizde eğitim alan Erkut Kurt, üniversite sınavına giren 2 milyon 597 bin öğrenciden Türkiye genelinde 3 bin 476'ncı sıraya yerleşti. Kursumuzda eğitim alan öğrencilerden Belgin Armağan Tamuçin 8 bin 515'nci, Orhan Kemal Dinç ise 11 bininci oldu. Bu çok büyük bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen, ilk önce bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Kemer Belediyesi Meclis Üyelerine, Kemer Belediye personeline ve Ahmet Erkal Eğitim Tesislerinin müdürlerinden öğretmen arkadaşlarıma, Kültür Müdürüne kadar, sizlere ve ailelerinize çok teşekkür ederim. Çünkü biz hep beraber birbirimize sarılmamış olsaydık bu başarıyı yakalayamazdık. Gayet güzel bir başarı. Önümüzdeki dönem daha yerleşik olacağı için ben bu başarının daha da ileri gideceğine inanıyorum. Tekrar sizleri kutluyorum, ailelerinizi kutluyorum, öğretmen arkadaşları yöneticileri kutluyorum. Allah razı olsun biz üzerimize düşeni Kemer Belediyesi olarak her türlü şeyi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Çünkü eğitimden hiçbir şeyi esirgemiyoruz.”diye konuştu.

Başkan Topaloğlu burs konusunda açıklama yaptı!

Öğrencilere burs konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Topaloğlu “ Mecliste 2 kere karar almamıza rağmen üniversitede okuyan çocuklarımıza burs veremiyoruz. Sayıştay kabul etmiyor. Belediyeler burs veremez diyor ama ben bölgemizden olan turizmcilerle görüşerek mutlaka ihtiyacı olan öğrencilere bu yıl burs ayarlayacağım. Sizlerin hesaplarınıza ay ay yatacak. O zaman siz daha mutlu olacaksınız çünkü öğrenciliği yaşamayan öğrenciliğin durumunu bilemez. Bir nebze de olsa rahatlarsınız. İyi ki varsınız. Kemer'de çıta her gün geçtikçe yükselecek.”dedi.

Göynük Fen Lisesi de başarıları ile bizleri gururlandırdı!

Göynük Fen Lisesi'nin başarılarını da dile getiren Başkan Topaloğlu “ Biliyorsunuz Göynük Belediye Başkanlığı zamanında Türkiye'nin ilk ve tek belde fen lisesini belediye olarak biz yaptırdık yani belediye kendi parasıyla yaptırdı. Onların da Üniversite sınavı sonuçlarını sizlere söyleyeyim. Orada da büyük bir başarı var gurur duyuyoruz. 103 öğrenci imtihana girmiş. 2 binde 1 öğrenci var. 5 binde 2 öğrenci, 10 binde 5 öğrenci, ilk 20 bin de 15 tane öğrenci var göynük fen lisesinde. Bu bizim kemer halkının, sizlerin ve bizlerin gururudur. İlk 20 binden 15 tane öğrenci çok büyük bir başarıdır. Ben orada okul yönetimi, müdürü, müdür yardımcıları, öğretmen arkadaşları, öğrenciler ve velileri kutluyorum. Çünkü bizde başarılı olan herkesin başımızın üzerinde yeri var ama başarısız olanı da atlamıyoruz. Onlarında başarıya gitmeleri için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz”

Öğrencilerden teşekkür!

Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursunda eğitim alarak başarılara imza atan öğrenciler de yaptıkları açıklamalarda, bu imkanı kendilerine sağlayan başta Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu olmak üzere, kurs Müdürü Suat Göv ve öğretmenlere teşekkürlerini sundular.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi