Büyük Önder Atatürk’ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84'ncü yılında Kemer'de saygıyla anıldı. Kemer'de saat 09.05'te vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Kemer Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Tıraş, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, gaziler ile şehit yakınları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Çam ve Başkan Topaloğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı ile devam etti.

Kemer Belediyesi önünde de belediye personelinin katılımıyla anma töreni düzenlendi. Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulmasının ardından Şef Furkan Üstündağ yönetimindeki Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrasının seslendirdiği İstiklal Marşı ile devam etti.

Kemer'de hayatın tamamen durduğu vatandaşların ev ve iş yerleri önünde göz yaşları içerisinde saygı duruşunda bulunduğu gözlendi.

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, tören sonrası yaptığı açıklamasında, en büyük Türk Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'ncü yıl dönümünde Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Atatürk'ten aldıkları emaneti muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için Türk milleti olarak çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Kaymakam Çam, “Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkılmaya devam edilecektir.” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise yaptığı açıklamasında, Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla andıklarını belirterek, “Atatürk çok büyük bir insan, komutan, devlet adamı ve ekonomistti. Vatanımızı yoktan var etti ve dünyaya örnek oldu. Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyeti ilelebet koruyacağız. Atamızı ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi