Çalış Tepesi’ne Türk bayrağı asıldı

Kemer'in en önemli yürüyüş yerleri ve seyir kısımları arasında yer alan Çalış Tepesi'ne 32 metre yükseklikte bayrak direği dikilerek göndere Türk bayrağı çekildi.

Kış aylarında yağış nedeniyle bozulan ve tahrip olan Çalış Tepesi yolu, Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince önce düzeltilerek araçların tepeye çıkışı kolaylaştırıldı. Çalışmaları, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın da yakından takip etti.

Kemer Belediyesi'ne ait arazözlerle yolda düzenleme yapılan çalışmalarının ardından tepeye çıkıldı.

Şiddetli fırtına nedeniyle daha önce yıkılan bayrak direği vinç yardımıyla yerinden kaldırılıp yenisi koyuldu. Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT) üyeleri de çalışmalara destek verdi.

Yaklaşık 10 saatlik titiz çalışmanın ardından Türk bayrağı yeni dikilen bayrak direğine asıldı. Kemer Belediyesi ekipleri, Kemer'in hemen hemen her noktasından görülebilen Türk bayrağını drone ile görüntüledi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Kış aylarında yaşanan şiddetli fırtınada yıkılan bayrak direğini yenisiyle değiştirdik. Uzun ve titiz bir çalışma sonrasında şehitlerimizin kanıyla sulanmış olan bayrağımızı göndere çektik. Bayrağımız, Kemerimizin hemen hemen her noktasından görülebiliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi