Çamyuva Mahallesi’ne dev yatırımlar

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Mahallesi'nde yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Topaloğlu'na, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın ve Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Özgür Şahin eşlik etti.

Çamyuva Mahallesi Hayıtlıgöl mevkisinde bölgede oluşabilecek sel sularının tahliyesi kapsamında 6 milyon 749 bin 919 liralık yatırım yapılıyor.

Yaklaşık 40 yıldır Hayıtlıgöl mevkisinde yaşanan sel ve su baskınlarının önüne geçmek amacıyla büyük bir yatırım yapan Kemer Belediyesi, çalışmalar kapsamında sel sularının başladığı noktadan D-400 kanalına kadar olan bölüme “U” kanal yaptı.

Yaşanabilecek herhangi bir su ve sel baskınına merkez sokağın altına sel suyu depolanıp pompalar ile “U” kanala tahliyesi sağlanacak ve bu sayede bölgede bir rahatlama sağlanacak. Bölgede bulunan yollarda da taş kaplama işlemleri hızla devam ediyor.

Söz konusu çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Topaloğlu ve vatandaşlarla sohbet ederek, istek ve şikayetlerini dinledi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Çamyuva'da yaşayan vatandaşların kış aylarında yıllardır sel sorunu yaşadığını hatırlatarak, sel sorununu çözmek için büyük bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Bölgedeki dereyi 450 metrelik bir U kanal içine aldıklarına değinen Başkan Topaloğlu, “Burada 80 metrekare kapalı menfez çalışması yaptık. 400 metreküp su haznesi olan su çukuru yaptık. Su çukurunun içine 50 beygir gücünde 3 adet su pompası koyduk. Burada toplanan suyu dereye basacağız. Buradaki evleri su basmaktan kurtaracağız. Bölgede ayrıca çocuklarımız ve vatandaşlarımız için park yaptık. Bölgede bulunan yollarımızı da kilitli taş ile kaplıyoruz. Çalışmalarımız en kısa sürede tamamlanacak.” diye konuştu.

Turizm Bulvarı'nda çalışmalar sürüyor

Çamyuva Mahallesi'nde en işlek bulvarlar arasında yer alan Turizm Bulvarı'nda da bakım ve onarım çalışmaları hızla sürüyor.

Toplam 790 metre uzunluğu bulunan bulvarda alt ve üst yapı çalışmalarını da inceleyen Başkan Topaloğlu, Başkan Yardımcıları Emin Gül ve Baki Yalın'dan çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Turizm Bulvarı'ndaki çalışmalar kapsamında toplam 11 bin metrekarelik alanda 790 metre uzunluğunda dökülecek asfalt çalışmalarının yanı sıra 830 metre yağmur suyu drenaj hattı, 2 bin 370 metrekare çiçeklik, 22 aydınlatma direği, sulama tesisatı ve peyzaj çalışmaları da yapılacağı öğrenildi.

Çamyuva kapalı pazar yeri açılıyor

Her mahalleye bir kapalı pazar yeri projesi kapsamında Kuzdere ve Arslanbucak mahallelerinden sonra Çamyuva Mahallesi'nde de yapımı tamamlanan kapalı pazar yerini de gezerek bilgi alan Başkan Topaloğlu, pazar yerinin Çarşamba günü açılacağı müjdesini verdi.

143 ada 1 parselde bulunan 2 bin 262 metrekarelik alanda 5 sabit dükkanın da yer alacağı Pazar yerinde 116 esnaf tezgah açabilecek.

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Çamyuva pazar yerimizi tamamladık. Çarşamba günü açılışını yapacağız. Esnafımız ve vatandaşlarımız artık yağmurdan ve çamurdan kurtulmuş olacak. Her mahalleye bir pazar yeri projemiz son hızıyla devam ediyor. Bundan sonra da Göynük ve Beldibi mahallelerimizde pazar yerlerimizi yapacağız. Şu anda ihale aşamaları devam ediyor. Kemerimize hayırlı olsun.” dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi