CARETTA CARETTALARIN ‘RESMİ KORUYUCULARI’

Belediyemizin belirlediği 4 personel, dünyanın en önemli sahillerinden ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettaların yuvalama alanlarından biri olan Çıralı sahilinde caretta caretta nöbeti tutuyor.

Belediyemiz ile Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi arasında caretta carettaları koruma, izleme ve tanıtım faaliyetleri iş birliği protokolü imzalanmasının ardından görevlendirilen 4 personelimiz, caretta carettaların yaşam alanlarını koruma altına alıyor.

Belediyemizin deniz kaplumbağalarına verdiği önem ve değer dolayısıyla Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu tarafından görevlendirilen Dicle Yılmaz, Kadir Aydınlı, Uğur Akyol ve Emin Sofoğlu, caretta carettaların korunması, popülasyonunu arttırmak için her gece sabaha kadar sahilde nöbet tutuyor.

Belediye personelimiz, caretta carettaların yumurtlamaya başladığı andan itibaren yumurta ve yuva sayısının tespiti ile yumurtadan çıkış döneminden yavruların denize ulaşmasına kadar tüm süreci titizlikle takip ediyor.

Mesaiye gece geç saatlerde başlayan belediye personelimiz, yerli ve yabancı turistlere de deniz kaplumbağaları hakkında bilgi vererek, sahilde gece gezmemeleri ve ateş yakmamaları konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Caretta carettaların gönüllü koruyuculuğunu üstlenen belediyemiz personellerinden Dicle Yılmaz, yaptığı açıklamasında, işe saat 21.00'de başladıklarını ve sabaha kadar sahilde devriye gezdiklerini söyledi.

Yılmaz, gece yumurtlamak için sahile çıkan deniz kaplumbağalarının insanları gördüğü zaman kaçabildiğini belirterek, gece sahile inen insanları uyardıklarını kaydetti.

Sabah saatlerinde tüm sahili tekrar gezerek deniz kaplumbağalarının yumurtlama yapıp yapmadığını kontrol ettiklerini anlatan Yılmaz, “Yeni yuvaları tespit edip ölçümlerini yapıyoruz. Yavru çıkışları döneminde de çıkamayan yavrulara yardımcı olmak için yuvaları açıyoruz. Hangi yuvanın denizden ne kadar uzaklıkta olduğunu ölçerek not alıyoruz.” dedi.

BİZE CARETTA CARETTALARIN ‘RESMİ KORUYUCULARI' DİYORLAR

Caretta carettaları korumak için çalışmaktan mutlu olduklarını aktaran Yılmaz, “Bu dünya harikası hayvanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Kemer Belediyesi'nde çalıştığımız için bize caretta carettaların ‘resmi koruyucuları' diyorlar. Bu şekilde anılmaktan gurur duyuyoruz. Belediye olarak herkesi caretta carettaları korumaya davet ediyoruz. Onların yaşam alanlarını korumamız gerekiyor. Denizlere çöp atmayalım. Geceleri sahile inmemeye özen gösterelim.” şeklinde konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi