Depremzede öğrencilerin kırtasiye malzemeleri Kemer Belediyesi’nden


Kemer Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası Kemer'e gelen depremzede çocukların kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak karşıladı.

Depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgesi ve Kemer'e gelen depremzedeler için seferber olan Kemer Belediyesi, ilçede konaklayan 860 depremzede öğrencinin kırtasiye malzemesini ücretsiz olarak karşıladı.

Kemer Belediyesi tarafından alınan kırtasiye malzemeleri, ilçedeki okullara teslim edilerek, depremzede çocuklara ulaştırıldı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, depremin olduğu ilk günden itibaren deprem bölgesine kısa sürede 11 yardım tırı gönderdiklerini söyledi.

Kemer'de 13 bin depremzedenin konakladığını ifade eden Belediye Başkanı Topaloğlu, yaklaşık 10 bin depremzedenin otellerde, geri kalanının ise evlerde kaldığını kaydetti.

Başkan Topaloğlu, depremzede vatandaşlara her türlü desteği vermeye devam ettiklerine işaret ederek, “Kemer'de şu anda 1302 depremzede öğrenci bulunuyor. Bunların 860'ı kayıt yaptırmış. Kayıt yaptıran depremzede öğrencilerimizin kırtasiye malzemelerini Kemer Belediyesi olarak biz üstlendik. Çocuklarımızın geleceğine bir nebze de olsa katkı sağlamak bizleri mutlu ediyor. Ayrıca 119 öğrencinin de ücretsiz taşınmasını sağlıyoruz. 10 depremzede öğrencimizi de Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu'nda üniversiteye ücretsiz olarak hazırlanmasını sağlıyoruz. Kemer Belediyesi olarak depremzede çocuklarımıza desteğimiz devam edecek. Allah bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın.” dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi