FARKINDALIK YARATIP, CAM ŞİŞE VE ÇÖP TOPLADILAR

Kemer'de Ayışığı Koyunda yer alan Qualista Beach çalışanları, Kemer Belediyesi iş birliği ile Çalış Tepesi yolunda temizlik yaptı.

Farkındalık yaratmak amacıyla yaklaşık 30 personeliyle temizlik etkinliğine katılan Qualista Beach işletmesi, belediye ekipleriyle cam, plastik, kağıt, naylon ve diğer atıkları topladı.

Bir kamyonet dolusu çöpün toplandığı etkinlikte, orman yangınlarına adeta davetiye çıkaran cam şişe ve diğer atıkların çevreye gelişigüzel atılmaması için farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, duyarlı davranışlarından dolayı turizm işletmesi Qualista Beach çalışanlarına teşekkür etti.

İşletme sahibi İsmail Kıyar ve ekibinin farkındalık oluşturduğunu altını çizen Başkan Topaloğlu, "Çevreye atılan gelişigüzel çöpleri zaten belediye olarak topluyoruz. Toplanan çöpler ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Ancak asıl önemli olan çevremizi kirletmemek. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı. Orman yangınlarını körükleyecek olan çöpleri gelişigüzel etrafa atmamalı. Herkesin çevresini ve ormanlarımızı temiz tutmaya davet ediyorum." dedi.


Qualista Beach İşletme Sahibi İsmail Kıyar ise işletme olarak aldıkları karar doğrultusunda Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle Kemer'de zaman zaman temizlik etkinliği yapacaklarını kaydetti.

Amaçlarının bu konuda farkındalık yaratmak olduğuna vurgu yapan Kıyar, "Umarım bu konuda diğer tesislerimizde destek verirler. Kemer Belediyesi zaten elinden gelen temizliği yapıyor. Bizde bu konuda katkı sunmak istiyoruz. Özellikle son dönemde ormanlarımızın daha çok korunması ve yangına karşı önlem alınması için cam şişeler başta olmak üzere yol boyunca birçok çöpü topladık. Vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi