GÖYNÜK MUTFAK SANATLARI MESLEK YÜKSEKOKULU, TURİZME HİZMET EDİYOR


Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Göynük Belediye Başkanlığı zamanında eğitime kazandırdığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Başkan Topaloğlu'na ziyareti sırasında, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, KETOB üyesi Şener Gürler, okul müdürü Doç Dr. Yıldırım Yılmaz ve müdür yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Arslan katıldı.
Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, okulda incelemelerde bulunarak okul müdürü Yılmaz ve müdür yardımcısı Arslan'dan bilgiler aldı.
Ziyaret sırasında müdür yardımcısı Filiz Arslan, Başkan Topaloğlu ve beraberindekilere kahve ikram etti.
Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, meslek yüksekokulunu Göynük Belediye Başkanlığı sırasında anahtar teslim ihale ile Göynük Belediyesi tarafından yaptırdıklarını hatırlattı.
Meslek yüksekokulunun Kemer bölgesinde tek üniversite kolu olduğunu belirten Başkan Topaloğlu, “Meslek yüksekokulunda aşçılık, ekmek ve pastacılık ve ikram hizmetleri bölümleri var. Bunların yanı sıra kasaplık bölümü de açılacak ama Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) bir haber bekleniyor. Okuldaki eğitim kalitesi çok yüksek. Bölgede otellerin olması dolayısıyla turizme de katkı sağlıyor. Kalifiye öğrenciler yetişiyor. Eğitim olmadan bir şey olmuyor. Ülkemizde eğitime mutlaka önem vermeliyiz. Okulda eğitim veren tüm öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Okul Müdürü Doç Dr. Yılmaz ise ziyaretlerinden dolayı Başkan Topaloğlu ve beraberindeki turizm sektörü temsilcilerine teşekkür etti.
Turizm sektörü ile iyi ilişkiler kurmak gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Kendi bölgemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Okulumuzda 214 öğrenci var. Türkiye'de ilk butik özelliği taşıyan meslek yüksekokulu burası. Burası, fazla geçmişi olmayan ama talebin sürekli arttığı bir okul. Ülkemizde önemli bir yerdeyiz. Tüm programlarımız ilk üç içerisinde yer almakta. Bu anlamda teorik ve pratik derslerimizle de ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya da meslek yüksekokulunun 5 yıldızlı bir otelle yarışabilecek düzeyde olduğuna dikkat çekti.
Okulun eğitim anlamında ve mutfak konusunda teknolojiyi de yakaladıklarını gözlemlediğini anlatan Sarıkaya, yetiştirecekleri çok fazla öğrenci olacağına inandığını kaydetti.
Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başkan Topaloğlu, okulda eğitim öğretmenlerle daha sonra Atatürk Parkı'na ve Mustafa Ertuğrul Aker Parkına geçerek parklar hakkında bilgiler verdi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi