İMAR PLANI KESİNLEŞEN BELDİBİ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, onaylanan Beldibi imar planı ile ilgili Beldibi halkı ile bir araya geldi.
Beldibi Mahallesinde yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Topaloğlu'nun yanı sıra, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Gülsüm Bal, belediye meclis üyeleri Ferhan Fidan, İsmail Aka, Emrah Ayhan, Beldibi Mahalle Muhtarı Bayramali Talih, belediye birim müdürleri ve Beldibi mahalle sakinleri katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Topaloğlu, 1977'den bu yana Beldibi mahallesinin kanayan yarası imar konusunun çözüme kavuşmasını mutlulukla karşıladıklarını söyledi.
Bugünün ‘Beldibi'nin doğum günü' olarak niteleyen Topaloğlu, Beldibi halkına artık hizmetin ulaşacağı müjdesini verdi.
Topaloğlu, 1977'den beri çıkmayan imar planlarının artık sona erdiğine dikkat çekerek, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ve ekibine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yılmadan mücadele eden başkan yardımcım Gülsüm Bal'a, meclis üyelerimize ve mahalle muhtarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Herhangi bir yerde imar planı olmadığı zaman oraya hiçbir hizmetin yapılamayacağını aktaran Topaloğlu, “İmar planı olmazsa park, cami, okul, oturacak bir yer olmaz. Bundan sonra Ankara ile olan işimiz bitti. Artık uygulama Kemer Belediyesinde. 2012'de Beldibi referandum yaparak Konyaaltı Belediyesine bağlandı. Göynük Belediyesi de dahil edilmişti. Daha sonra Göynük Belediyesi meclis üyelerinin de onayı ile Beldibi Göynük'e dahil edildi. İptal edilen imar planlarının çıkış yolunu aradık. Tarım dışı kullanılabilir diye rapor hazırlamamızı istediler. Kamu yararına aldıktan sonra planın önünü açacaklarını söylediler. Akdeniz Üniversitesinden bir öğretim görevlisi ile anlaştık ve bir rapor hazırladılar. Bu raporu bakanlığa götürdük. Kabul edildi ve planların 5000'lik ve 1000'lik planların önü açıldı.” diye konuştu.
2014'de Büyükşehir Yasası ile belediyelerin kapatıldığını ve tek merkeze bağlandığını hatırlatan Topaloğlu, göreve geldiklerinde Beldibi imar planlarının aynı yerinde durduğunu gördüklerine dikkat çekti.
Topaloğlu, uzun uğraşlar sonrası planların onaylandığını daha sonra itirazların olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“İtirazlar değerlendirildi ve askıya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı son yapılan itirazları reddetti ve imar planı yürürlüğe girdi. Kemer Belediyesi buradaki mülkiyetlerin kimlere ait olduğunu Tapu ve Kadastrodan dökümanlarını aldı. Şu anda çalışmalara başladık. Tekirova ve Kuzdere mahallelerinin imar planları Antalya Büyükşehir Belediyesi encümeninde görüşülüyor. En kısa zamanda tapular verilecek. Çıralı aynı şekilde. Önümüzde sadece Beldibi imar planları kaldı. Arkadaşlarımız Beldibi'ne odaklandı. Bu süre zarfında Beldibi'nde yapmamız gereken acil olarak Rixsos Otel'in önünden Beldibi 3'e kadar olan yolun elden geçirilmesi gerekiyor. Buradaki yolu asfaltlayarak Bismillah demek istiyoruz. Beldibi'ne hayırlı olmasını diliyorum. Artık çektiğiniz sıkıntılar geride kalacak.”
Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler daha sonra Beldibi halkının imar planları ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı.
Beldibi mahallesinde yaşayan vatandaşlar ise Beldibi imar planının onaylanmasındaki emeğinden dolayı Başkan Topaloğlu'na teşekkür etti.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi