İSTİKLAL MARŞI’NIN 100. YILI


İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Kemer'de tören düzenlendi.

Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Teker, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, belediye meclis üyeleri Ferhan Fidan ile Hasan Ali Acar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.
İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'u anlatan şiirlerin ve yazıların okunmasıyla devam eden tören, Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören, Kemer Kaymakamı Gemici, Başsavcı Teker ve Belediye Başkanı Topaloğlu'nun dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi.
Tören sonrası açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılını gururla kutladıklarını söyledi.
Mehmet Akif Ersoy'un vatanını, milleti ve bayrağını seven bir kişilik olduğunu ifade eden Başkan Topaloğlu, “Yaşantısına bakıldığı zaman görünüşünün dışında yaşamamıştır. İnsanlara örnek olmuştur. Sırtına giyecek paltosu yokken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) verdiği ödülü bile kabul etmemiştir. İstiklal Marşı'nı zor şatlar altında yazmıştır ve ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' demiştir. Milli şairimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.
Öte yandan, Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler, 12.03'de saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuyarak, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u andı.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi