KADINA ŞİDDETE HAYIR

Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü dolayısıyla Kemer'de Dünya genelindeki kadına şiddet olayları nedeniyle program düzenlendi.

25 Kasım 1960'da Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabel Kardeşlerin tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından 39 yıl sonra 25 Kasım 1999'da, Birleşmiş Milletler tarafından ‘'Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır'' günü ilan edildi.

Kemer Türk Kadınlar Birliği tarafından Kemer Cumhuriyet Meydanından organize edilen programa programına, CHP Kemer Kadın Kolları ve AK Parti Kemer Kadın Kolları üyeleri, Kemer Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katılım sağladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunan kadınlar, kadına şiddetin son bulmasını istedi.

Kadına şiddetle ilgili konuşma yapan Hacer Akdağ, önemli olanın şiddet uygulanmasından sonra birtakım müdahalelerin yapılması değil, şiddetin uygulanmasının önüne geçilmesi olduğu söyledi.

Akdağ, kadına şiddete karşı alınabilecek en önemli tedbir veya çarenin, eğitim sisteminin yeniden düzenlenerek, öz değerlerine sahip insanların yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü`nün adına yakışır bir şekilde tüm dünyada kadınların uğradıkları şiddetin ortadan kalkması için bir başlangıç noktası olmasını temenni eden Akdağ, kadına şiddetin son bulması için gerekli çalışmaların yapılmasını umduklarını ifade etti.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi