Kemer 2022’de 2 milyon 915 bin 680 misafir ağırladı

Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer, 2022 yılı içerisinde 2 milyon 915 bin 680 misafiri ağırladı. Kemer'e tatile gelenlerin başını Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere ve Kazakistanlı misafirler çekti.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nden (KETOB) alınan verilere göre 2022 yılı içerisinde Kemer'e 2 milyon 915 bin 680 turist geldi.

Doğası, denizi, kumu ve güneşinin yanında birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapan Kemer, 2022 turizm sezonunu dolu dolu geçirdi.

Tatile gelenlerin tekrar gelmek isteyecekleri yerlerin başında yer alan turizm destinasyonu Kemer, 2022 yılı içerisinde çok sayıda yerli misafirin ilk tatil yeri tercihi oldu.

Her sene çok sayıda yerli misafiri de kendine hayran bırakan Kemer'e bu yıl içinde 758 bin 738 yerli turist geldi.

Turizmin lokomotifleri arasında yer alan Kemer'e akın eden yerli ve yabancı misafirler, hem tatil yaptı hem de Kemer'i yeniden keşfetme imkanı elde etti. Kemer'de doyasıya tatil yapan misafirler, ilçede düzenlenen Sea To Sky, Sky To Sea, Gran Fondo Bisiklet Yarışları, Aqua Master yüzme yarışları, trekking etkinlikleri, festivaller ve çeşitli ulusal ve uluslararası organizasyonları da görme imkanı elde etti.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, turizmin merkezlerinden olan Kemer'e yaklaşık 3 milyon misafirin geldiğini söyledi.

Kemer'in doğası, denizi, kumu ve güneşi ile herkesi kendine hayran bırakan bir yapısı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Topaloğlu, 2022 yılının turizm açısından oldukça iyi geçtiğini kaydetti.

Başkan Topaloğlu, Kemer'e gelen misafirlerin çoğunluğunu Rus, Ukraynalı, Alman, İngiliz ve Kazakistanlılar olduğuna dikkat çekerek, “Kemerimiz bu yıl turizm konusunda iyi bir sezon geçirdi. İlçemizde 2 milyon 915 bin 680 kişi ağırladık. İlçemizde tatilini yapanlar ulusal ve uluslararası organizasyonları da izleme fırsatı yakaladı ve bol bol fotoğraf çekti. Çekilen fotoğrafları Kemer etiketiyle paylaşıldı ve bu Kemer'in tanıtımına katkı sağladı. Yerli misafir olarak da 758 bin 738 kişiyi ağırladık. 2023 yılında çok daha iyi bir turizm sezonu geçireceğimizi düşünüyorum. ‘Tatil için nereye gideceğiz' diye düşünmeye gerek. Biz hazırız ve tüm misafirlerimizi Kemer'e bekliyoruz.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi