Kemer Belediye Başkanı Necati TOPALOĞLU “TURİZMİN DİLİ BARIŞTIR!”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, turizm sezonu öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer'de sezon öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Topaloğlu, herkesi Kemer'i görmeye davet ettiklerini söyledi.

Başkan Topaloğlu, iki ülke arasındaki bazı sonunlar nedeniyle turizm sektöründe bir belirsizlik olduğunu belirterek, turizmin dilinin barış olduğunu aktardı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın barış diliyle sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizen Topaloğlu, “Savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Kemer'in en önemli geçim kaynağı turizmdir. Turizm pamuk ipliğine bağlı bir sektör. Son dönem Pandemi ile birlikte tüm dünya gibi bizde bölge olarak sıkıntılı günler yaşadık. Tam bu sıkıntıları aşmışken, şimdide de Rusya-Ukrayna savaşı ortaya çıktı. İlçemize gelen misafirlerin yüzde 70'i Rus ve Ukraynalı. Bölgemizde otellerimiz açılıyor.” dedi.

Topaloğlu, turizmcilerle yaptığı görüşmeler sonrası Rusya ve Ukrayna pazarlarının yanı sıra Avrupa pazarında da hareketlenme olduğunu ifade ederek “İnşallah bu savaş biran önce sona erer ve millet bir nefes alır. Zaten iki yıldır pandemi nedeniyle zor süreçlerden geçtik. Şu anda Avrupa pazarında da bir hareketlenme var. İngiliz pazarından yaklaşık bir milyon kişi bekleniyor. Almanya pazarından da talepler olduğunu duyuyoruz. Ayrıca Sırbistan, Litvanya, Kazakistan gibi farklı pazarlardan da talep var. İnşallah bu krizi de atlatacağız.” ifadelerine yer verdi.

Kemer'de toplam 125 bin yatak kapasitesi olduğunu aktaran Topaloğlu, şunları kaydetti: “Bölgemizde 72 adet 5 yıldızlı, 37 adet 4 yıldızlı ve 42 adet 3 yıldızlı turizm tesisi var. 2017'de 2 milyon 646 bin 138, 2018'de 3 milyon 739 bin 856, 2019'da 3 milyon 751 bin 870, 2020'de 1 milyon 45 bin 291 kişi Kemer'e gelmiş. Geçen sene ise 2 milyon 416 bin 543 kişiyi ilçemizde ağırladık. Bu sene de inşallah güzel rakamlara ulaşacağımıza eminim. Biz hazırız. İnşallah bu günleri de atlatacağız” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi