KEMER BELEDİYE MECLİSİ AYLIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SKemer Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında toplandı.
Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, meclis üyeleri İsmail Aka, Ferhan Fidan, Hasan Ali Acar ve Emrah Ayhan katılmadı.
Toplantıda, 2022 yılı Gelir Tarifesinin görüşülmesi ve 2022 Mali yılı bütçesinin görüşülmesi oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Kemer sınırları içerisinde kurulmakta olan turizm pazarlarında tezgah yeri bulunan pazar esnafının dünyada ve Türkiye'de yaşanan pandemi nedeniyle 2021 yılı pazar ücretlerinde indirim yapılması talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu ve pazartesi pazarında tekstil satanlar ve perşembe pazarında yerlerini iptal edenler hariç yüzde 60 indirim yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Kemer Merkez Mahallesi 354 ada 2 parselde yer alan 69 metrekare belediye hissesinin satışı konusu encümene yetki verilmesine karar verildi.
Toplantıda, Kemer'de yaptırılması planlanan Eğitim ve Sanat Merkezi Mesleki ve Beceri Kazandırma Binası yapımı ile ilgili Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) şartlı bağışı görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.
Kemer Belediyesi'ne ait olan ve Kemer - 3 yolundaki 345/2 alanda yer alan bin 11 metrekarelik alana oluşturulacak olan 350 metrekarelik binanın yapımının 7 ay gibi bir sürede tamamlanacağını dile getiren Başkan Topaloğlu, “ATSO Başkanı sayın Davut Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Kemer temsilcilerine bu duyarlı yaklaşımları için çok teşekkür ediyorum. Kendileri bizden yer istediler ve böyle bir eğitim ve sanat merkezini Kemer'e kazandırmak ve bağışı üstlenmek istediklerini söylediler. Biz de kendilerine en uygun yeri gösterdik. Bu yer yapıldıktan sonra merkezin işletmesini Kemer Belediyesi üstlenecek. Katkı koyanlara ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Kemerimize hayırlı olsun. Merkezin inşaatının tamamlanıp 3 Nisan'da hizmete açılması planlanıyor.” dedi.
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (KETOB) tarafından Kemer Belediyesi'ne yapılacak olan şartlı sulama arazözü bağışı oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda, Kemer Arslanbucak Mahallesinde Cuma günleri kurulan semt pazarının, Arslanbucak Mahallesi 401 Ada 2 parseldeki inşaatı halen devam eden ve yakın zamanda tamamlanması öngörülen yeni kapalı pazar yerine taşınması konusu da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Topaloğlu, “Arslanbucak mahallemizin kapalı pazar yeri artık tamamlamak üzere. İnşaatı hızla devam eden bitmek üzere olan kapalı pazarımızın Kemerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Belediyenin norm kadrosunda yapılacak olan değişiklik ile ilgili belediye norm kadrosunda yeni ihdas edilecek olan 2 adet eğitmen kadrosu karşılığı sözleşmeli personel çalıştırması ve ücretlerinin belirlenmesi konusunu da oy birliği ile kabul edildi.
Öte yandan üniversite sınavında gösterdiği başarı ile Kemer'i gururlandıran Meryem Şekerli'ye bilgisayar hediye edildi.
Bir sonraki meclis toplantısının 3 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 14:00'da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi