KEMER BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSU GENİŞLİYOR

Sıfır Atık Projesi Yönetmeliği kapsamında Kemer'de Sıfır Atık Projesini hayata geçirmek amacıyla başlatılan çalışmaların ardından, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Proje Desteğine başvurularak 800.000,00-TL lik hibe desteği ile çöp toplama aracı satın alındı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamasında “2021 yılının Haziran ayı içerisinde hazırlanarak Bakanlık onayına sunulan, Kemer Belediyesi Sıfır Atık Proje Dosyası ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan hibe desteği almak üzere geri kazanılabilir atık konteyneri, mobil atık getirme merkezi ve hidrolik sıkıştırmalı atık toplama aracının oluşturduğu ihtiyaçlar listesinin yaklaşık maliyeti Bakanlık onayına sunulmuştu. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün başvurusunun 800.000,00-TL tutarındaki kısmının çöp toplama aracı alınmak üzere onaylanması ile başlayan araç satın alma süreci sonucunu vererek araç filomuza 2022 model Ford Cargo Çöp toplama kamyonu eklendi. Daha sağlıklı, öz kaynaklarını koruyan, kalkınabilen, geri dönüşebilen, çok daha temiz ve yaşanabilir bir Kemer için çalışıyoruz. Kemerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Kemer Belediyesine sağlamış oldukları hibe desteği için teşekkürlerini iletti. Yalın, “30 Kasım 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 800.000,00-TL çevre temizlik aracı hibe desteği oluru alan Kemer Belediyesi tarafından Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ile başlatılan satın alma sürecinde fiyat araştırma ve bedel belirleme yazışma süreçlerinin sonuna gelindiğinde Mart ayı itibariyle çöp kamyonu satış fiyatına Kemer Belediye Başkanlığı bütçesinden eklenen 380.000,00-TL ile 2022 model çöp kamyonu Belediye araç filosuna eklendi. Ayrıca satın alma sürecinde Belediye Başkanlığımızın 2019 yılında başvurusunu yaparak almaya hak kazandığı Yatırım Teşvik Belgeleri kullanılacak. KDV istinasından faydalanılarak, Belediye araç filosuna yeni eklenen çöp kamyonu KDV ücreti ödenmeden satın alınmıştır. Projenin hazırlanmasında ve gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Çevre Mühendisimiz Serap Minta'ya da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi