Kemer Belediyesi Etnografya Evi'nde çalışmalar hızla sürüyor

Kemer'in ilk etnografya kültür evi olma özelliği taşıyacak olan Kemer Belediyesi Etnografya Kültür Evi'nde çalışmalar son hızıyla sürüyor. Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Baki Yalın, kültür evinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek projeyi yapan firma yetkililerinden bilgi aldı.
Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başlanılan ve son hızıyla devam eden Kemer Belediyesi Etnografya Kültür Evi'nde Kemer yöresinde eskiden halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek.

Liman Caddesi 85 ada 18 parselde yer alan binanın önemli bir turizm lokasyonunda bulunması nedeniyle etnografya kültür evine çevrilmesinden sonra yerli ve yabancı misafirlerin de ilgisini çekeceği ve Kemer'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Başkan Yardımcısı Yalın, yaptığı açıklamada, Liman Caddesi'nde bulunan Kemer'in eski jandarma karakol binasını Etnografya Kültür Evi'ne dönüştürmek için atılan adımlar sonrası söz konusu projede çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, binanın en kısa sürede tamamlanarak turizme kazandırılacağını söyledi.

Etnografya Kültür Evi'nde aynı zamanda Osmanlı dönemine ait eski nüfus sayım örnekleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemer bölgesi ile ilgili olarak 1932-1933 yıllarında çıkardığı kararnamenin de sergileneceği belirtildi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi