KEMER BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİSİ YAPILDI

Kemer Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, meclis üyesi Ahmet Can katılmadı.
Başkan Topaloğlu, meclis öncesi gündeme dair açıklama yaptı. Pandemi dolayısıyla Türkiye olarak zor günlerden geçtiklerini belirten Topaloğlu, aşı olmanın önemine dikkat çekti.
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Topaloğlu, belediye olarak eğitime yapılan desteklerden bahsetti.
Toplantı öncesi meclis üyelerine kısa süre önce hazırlanan Kemer tanıtım filminin gösteriminin yanı sıra Kuzdere mahallesinde yapılacak olan yeni belediye binasının tanıtımı ile ilgili sunumlar yapıldı.
2021 yılı YKS sınavlarında Türkiye 938. olarak yüksek başarı gösteren Kemer Göynük Fen Lisesi öğrencisi Meryem Şekerli'ye 5393 sayılı Belediye Kanununun 14/b maddesi gereğince ödül verilmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edilirken, Şekerli'ye bilgisayar hediye edildi.
Belediye norm kadrosunda yapılacak olan değişikliğin görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
Konya Bölge İdare Mahkemesinin 4. İdari Dava Dairesinin kararı gereğince belediye Arkeolog kadrosu karşılığı sözleşmeli personel çalıştırması ve ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
- Kemer'e yeni anaokulu
5393 sayılı Belediye Kanununun 18/g maddesi gereğince, Akman Tur. Yat. Ve İşl. Su Ür. Tic. A.Ş.'nin Kreş (Gündüz Bakım Evi) yapımı ile ilgili belediyeye yapacak olduğu şartlı bağışın görüşülmesi konusunun oy birliği ile kabul edildi.
Başkan Topaloğlu, Arslanbucak Mahallesi'ne yapılacak olan ana okulu ile ilgili şunları kaydetti:
“Kemer'in tanınmış turizmcilerinden Orduvar Akman ile görüştük. Ana okulunu ben yaptırırım dedi. Kendisi ve eşi Ülker Akman'ın adının verilmesini rica etti. Yüklenici firma ile anlaşma sağlandı ve imzalar atıldı. Kendisine eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.”
İlçe sınırları içerisinde kurulmakta olan turizm pazarlarında tezgah yeri bulunan pazar esnaflarının dünyada ve Türkiye'de yaşanan pandemi nedeniyle 2021 yılı pazar ücreti ile ilgili indirim yapılması talebinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden satın alınan Su Arıtmalı Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracının belediye T cetveline işlenmesi ve Trafik Tescil işlemlerinin yapmak üzere personel görevlendirilmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Kemer Belediyesi ile 2014 yerel seçimleri sonrası 6360 sayılı yasa ile tüzel kişiliği sona eren Mülga Göynük Belediyesi ile daha önce kardeş şehir olan Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde bulunan Dormagen Belediyesi arasında 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/p maddesi gereğince kardeş şehir olunması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Kemer Belediyesi ile Norveç' in Westtern Norway bölgesinde bulunan Rogaland ilçesine bağlı Karmoy Belediyesi arasında kardeş şehir olunması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Kemer Belediyesi ile Ukrayna'nın Dnipro Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Meclise sunulan Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından alınan arazözün Kemer Belediyesine şartlı bağışı önergesi oy birliği ile kabul edildi.
Bir diğer önergede ise belediyeye gelen sözlü talepler doğrultusunda Tekirova Mahallesi Cumayeri mevkisinden Halit Narin İlkokuluna D-400 karayolunun üst tarafına geçiş sırasında, Çamyuva Mahallesi Kozakçamı, Hayıtlıgöl ve Balçıklı mevkilerinden Silkar İlkokulu ile Rukiye Koç Ortaokuluna D-400 karayoluna üst tarafından geçişi sırasında, Kuzdere ve Çamyuva mahallelerinden Kiriş İlkokulundan D-400 karayoluna üst tarafından ve Ağva deresinden geçiş sırasında, Göynük Mahallesi Değirmendere mevkisi ve Beldibi mahallesi Çomaklar mevkisinde Göynük Atatürk İlkokulu ve Beldibi Ortaokuluna D-400 karayolundan ve Göynük deresini geçiş sırasında, Beldibi mahallesi Hasan Zanco Camisi mevkisinden Beldibi İlkokuluna D-400 karayolunun üst tarafından yolu geçiş sırasında, Kiriş Mahallesinden Çamyuva Rukiye Koç Ortaokuluna D-400 karayolunun üst tarafından yolu ve Ağva deresini geçiş sırasında gidiş ve gelişlerde kış aylarında meydana gelebilecek afetlerde yaşanabilecek olumsuzlukların oluşmasını önlemek öğrencilerin can güvenliğini dikkate alarak belediye tarafından kar amacı gütmeden öğrenci servisi yapılması konusu oy birliği ile kabul edilirken ücretin 50 lira olması kararlaştırıldı.
Bir sonraki meclis toplantısı, 5 Ekim Salı günü saat 14:00 olarak belirlendi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi