BAŞKAN TOPALOĞLU SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİ.

Kemer Belediyesi, ilçe genelindeki parklarda açtığı su kuyuları sayesinde içme suyundan tasarruf ediyor.

Devlet Su İşleri'nden (DSİ) alınan izinler sonrası 3 yeni kuyu açılarak toplam 7 su kuyusuna ulaşıldı.

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak'tan alınan bilgilere göre, ruhsatlı 7 kuyunun dışında 3 kuyunun daha ruhsatının alındığı ve sondaj çalışmalarına başlanılacağı belirtildi.

Göynük Mahallesi Adnan Menderes ve Cumhuriyet caddeleri kesişimindeki park, Kiriş Mahallesi Sailors Otel yanındaki park ve Çamyuva Mahallesi Yakamoz, Ağva ve Cumhuriyet sitelerinin arasındaki parkta açılan üç yeni kuyu ile park ve yeşil alanların sulaması yapılıyor.

Parklar ve yeşil alanlar otomatik sulama sistemi ile sulanarak içme suyundan büyük oranda su tasarrufu yapılıyor. Ayrıca belediye arazözleri ve temizlik araçları da su ihtiyaçlarını bu kuyulardan sağlıyor.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, belediye olarak açtıkları su kuyuları sayesinde içme suyundan tasarruf yaptıklarını söyledi.

Toplamda 7 su kuyusunun faaliyette olduğunu belirten Belediye Başkanı Topaloğlu, park ve yeşil alanları su kuyuları ve bu kuyuların beslediği alanları kurulan otomatik sulama sistemleri ile suladıklarını aktardı.

Başkan Topaloğlu, susuz hayatın çölde yaşamaya benzediğini dile getirerek suyun önemine dikkat çekti.

Su israfının önüne geçmek amacıyla belediye olarak her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceklerini anlatan Topaloğlu, “Açtığımız su kuyuları ile ilçemiz genelindeki parklarımızı ve yeşil alanlarımızı suluyoruz. Bu sayede içme suyundan da büyük ölçüde tasarruf ediyoruz. 3 yeni su kuyusu daha açacağız. Bunların ruhsatları alındı ve sondaj çalışmalarına başlayacağız. Halkımızı da su konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi