Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde çalışmalar tamamlandı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun girişimleriyle Kemer'in ilk kültür evi olma özelliği taşıyacak olan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde çalışmalar tamamlandı.

Yerel Tarihçi Ramazan Kar'a ait eşyaların yerleştirildiği kültür evinin turizme büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapılan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde, Kemer yöresinde halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergileniyor.

Liman Caddesi 85 ada 18 parselde yer alan binanın önemli bir turizm lokasyonunda bulunması nedeniyle kültür evine çevrilmesinden sonra yerli ve yabancı misafirlerin de ilgisini çekeceği ve Kemer'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Kültür Evi'nde aynı zamanda Osmanlı dönemine ait eski nüfus sayım örnekleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemer bölgesi ile ilgili olarak 1932-1933 yıllarında çıkardığı kararnamenin de sergileneceği belirtildi.