KEMER BELEDİYESİNDEN OKULA UYUM SÜRECİ VE EBEVEYNLERE TAVSİYELER

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde Psikolog olarak çalışan Sevilay Bozkaya, okulların açılmasıyla birlikte ebeveynlerin çocuklarının ve okulla ilgili süreçlerinin nasıl olacağı konusunda bazı sorularını cevapladı.
Ebeveynlerin merak ettiği tüm sorulara tek tek cevap veren Bozkaya, çocukları okula gitmenin bir tercih olmadığını, bir sorumluluk olduğunu öğreterek başlamak gerektiğini söyledi.
Bozkaya, öğretmenlerle iş birliği kurarak çocukların okula alışma sürecini daha iyi hale getirmenin mümkün olduğuna değinen Bozkaya, “Çocuklara okulun avantajlarını ve okulun ileriki hayatı için bir basamak olduğunu aktarabiliriz. Çocukların okuldaki davranışları konusunda nasıl yönlendirilmesinin temelinde ebeveynler vardır. Sağlıklı bir rol model olduğu zaman çocukların davranışları, iletişimleri de daha sağlıklı ve daha iyi olur. Daha doğru öğrenmeler oluşur.” dedi.
Pandemi döneminde çocukların teknolojik bağımlılıklarının arttığına ve buna çok dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Bozkaya, şunları kaydetti:
“Çocuklarımızı teknolojik alışkanlıklardan uzaklaştırmak gerekiyor. Çocukları sevdiği aktivitelere yönlendirebiliriz. Bu sayede başarılı olmalarını sağlarız. Aile saatleri ve aktiviteleri oluşturabiliriz. Yüz yüze eğitime ara verildiği dönemde çocuklarda ekran bağımlılığı oluşmaya başladı. En önemli noktalardan biri de sınır koymak. Bu sınırlar ise kademeli olmalıdır.”

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi