KEMER BELEDİYESİNDEN OYUN TERAPİSİ ODASI

KEMER BELEDİYESİNDEN OYUN TERAPİSİ ODASI

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde verilen psikolojik danışmanlık kapsamında çocuklar için oyun terapisi odası kuruldu.
Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında oluşturulan oyun terapisi odasında çocuklar güvenli bir şekilde oyun oynayabilecek.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, belediye olarak çocukların gelişimleri için hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.
Çocukların kişisel gelişimlerini önemsediklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Belediye olarak uzun zamandır vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hem yüz yüze hem de telefonla psikolojik destek veriyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımızın gelişimlerini de aksatmamak amacıyla oyun terapisi odası kurduk. Belediye psikoloğumuz Sevilay Bozkaya çocuklarımıza da destek olmak için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Çocuklar bizim geleceğimiz ve onlara her alanda sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.
Psikolog Bozkaya ise oyun terapisi oyununun, çocukların kendini ifade etmesinde doğal bir araç olduğu temeline dayandığını belirtti.
Bozkaya, “Çocuklara fırsat verildiğinde problemlerini ve duygularını aynı yetişkinin terapi sırasında kişisel sorunlarını konuşarak dışa vurması gibi kendini oyun aracılığıyla ifade eder. Terapi sürecinin sonunda çocukların yaşadıkları duygusal sıkıntıları gidermeleri ve sağlıklı gelişimlerine ulaşmaları hedeflenir. Bu oyun odasında da çocuklarımızın gelişimlerini hızlandırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.
Kemer Belediyesi Psikolojik Danışmanı Sevilay Bozkaya tarafından verilen yüz yüze danışmanlık hizmetleri kapsamında çocuklu aileler çocuklarını oyun terapisi odasında vakit geçirmeleri için bırakabilecek.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi