KEMER BELEDİYESİ'NDEN YARALI MARTIYA YARDIM ELİ

İlk defa geldiği ve hayran kaldığı Çıralı'da, sahilde yürürken bulduğu yaralı martıya yardım elini uzatan Rus turist Natalia Filatova, martıyı tedavi için Çıralı'ya gelen Belediye Veteriner Hekim ve yardımcılarını karşısında görünce çok şaşırdı.

Kemer Belediyesi Başkan Vekili Ferhan Fidan da Çıralı'ya gelerek bu duyarlılığı için Rus Turist Natalia Filatova ve Otel yöneticisi Mehmet Öner Aygün'e teşekkür etti.

Yaralı Martı sol ayak perdelerinden ve kanadından yaralı halde bulunurken, ilaç tedavisine başlandı ve yaklaşık 10 güne kadar doğal ortamına tekrar salınacak. Natalia Filatova yaralı martıya “Alek” adını verdiğini, onunla iyi bir dost olduğunu, kendisini balık ile beslediğini ve balkonunda tatilde kendisine iyi bir arkadaş edindiğini söyledi.

Kemer Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum!

Kemer Belediyesine teşekkür eden Natalia Filatova “ İlk defa tatilimi Çıralı'da geçiriyorum. Çıralı çok güzel ve doğası ile mükemmel bir yer. Sahilde yürürken yaralı bir martı ile karşılaştım. Uçamıyordu ve yürüyemiyordu. O'nu aldım kaldığım otele getirdim. Besledim ve yaralı olan kanadı ayağı için ilaç aldım. Sonrasında Kemer Belediyesi Veteriner hekimliği buraya kadar gelip durumuna baktı. Çok şaşırdım. Biz insanlar olarak hayvanlar ile beraber yaşamak zorundayız. Onlar bizim küçük kardeşlerimiz. Bu duyarlıklarından dolayı Kemer Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gerekli tedaviler başladı

Kemer Belediyesi Veteriner Hekimi Hilal Karabulut da Martıyı tedavisi sonrasında yaptığı açıklamada “Hastamız bir martı. Onun için Çıralı'ya geldik. Martımızın sağ tarafından bir darbe almış. Sağ kanadında ve aynı zamanda sağ ayağındaki perdelerinde bir ödem oluşmuş. Şu an ayağına basabiliyor. Bir ağrı duyusu olduğu için biraz sekiyor. Gerekli tedavisi sonrası bir hafta en geç 10 gün içerisinde sağlığına ve doğaya kavuşacaktır.”dedi.

Gerekli kontrolleri yapıldı

Kemer Belediyesi Başkan Vekili Ferhan Fidan'da Sağlık Müdürlüğü ve veteriner arkadaşlar ile yaralı martıya tedavi için Çıralı'ya geldikleri ifade ederek “Duyarlı bir vatandaşımız Çıralı'dan telefon açtığında yabancı bir misafirin bir martı bulduğunu ve martının da yaralı olduğunu tedaviye ihtiyacı olduğunu bizlere bildirdi. Sağlık Müdürlüğümüze bağlı veteriner arkadaşlarımız ile birlikte buraya geldik. Gerekli kontrolleri yapıldı. İlaç tedavilerine başlanacak. Birkaç gün sonra tekrar kontrole geleceğiz. Martımız tekrar sağlığına kavuşursa çok sevineceğiz” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi