KEMER BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Kemer genelinde yağmur suyu hattı ve dere temizliği çalışması yapan belediye ekipleri, Göynük Mahallesi ve Çamyuva Mahallesi Akçasaz mevkisinde su yolları açarak yaşanabilecek su baskınlarına karşı tedbir alıyor.

Kuzdere Mahallesi Kesme Boğazı mevkisinde yol kenarlarındaki sevli alanlarda temizlik çalışması yapan belediye ekipleri, Ulupınar Mahallesinde de asfalt yol kaplama çalışmaları kapsamında sevli alanlardaki suyun tahliyesi için koruge ve beton borular ile menfez işlemleri yapıyor.

İlçe genelinde yağmur suyu hattı ve su kanallarının temizliği konusunda da çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Ulupınar Mahallesi Dağdibi mevkisinde 6,5 kilometrelik yol hattında granuler temel yapılması ve astarlı bitümlü sathi asfalt kaplama çalışmaları kapsamında 5 kilometreye yakın plentmiks dokum ve serim çalışmaları tamamlandı.

Arslanbucak Mahallesindeki yapımı devam eden kapalı pazar yerinde de çalışmalar tamamlanmak üzere. Aydınlatma ve zayıf akım tesisatı ile boyama işlemleri sonrası pazar yerinin kullanıma hazır olacağı belirtildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise yapımı devam eden ve Kuzdere Mahallesinin ilk parkı olma özelliği taşıyacak olan parkta çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

493-494 ada arasındaki 3230 metrekarelik alana sahip parkın içerisinde çocuk oyun grupları, spor aletleri, bank ve kamelyalar ve yürüme yollarının yer alacağı belirtildi.

Otomatik sulama sisteminin döşenerek bitkilendirme çalışmasının tamamlandığı parkta, toprak tesviyesi yapılan alanda çimleme işlemi de bitti.

Merkez Mahallesi Deniz Caddesi üzerinde bulunan Piyade Er Şehit Gürdal Parkında da yeniden revize işlemleri yapılarak çimleme çalışmaları tamamlandı.

Park, yeşil alan, kaldırma ve refüj bakımlarına da aralıksız devam edildiği bildirildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye olarak ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kış aylarında yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbirleri almaya başladıklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Yaklaşan kış mevsimi öncesi çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. Yaşanabilecek sel baskınlarının önüne geçmek için ilçe genelindeki derelerde temizlik ve yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca menfez çalışmaları da son hızıyla sürüyor. Halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Topaloğlu, halkın sıkça kullandığı park ve bahçelerde de hummalı bir çalışma yapıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Belediye olarak tüm parklarımızda bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Kuzdere mahallesinde yapımı devam eden parkımızda çalışmalarda sona gelindi. Parkımız tamamlanınca mahallemizin ilk parkı olma özelliği taşıyacak. Kemerimize şimdiden hayırlı olsun. İlçe genelindeki parklarımızda da çimleme, tesviye, bitkilendirme gibi çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kemerimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi