“KEMER, DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ BİR TURİZM DESTİNASYONUDUR!”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu 15-22 Nisan Turizm Haftasının başlaması dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Kemer'in turizmde bir marka olduğuna dikkat çeken Başkan Topaloğlu, her yıl milyonlarca turisti Kemer'de ağırladıklarını söyledi.

Başkan Topaloğlu “Kemer, Türkiye'de turizmin başladığı ilk bölgelerden birisidir. 1980'li yıllarda turizmin ilk geliştiği ve zamanla büyüyerek günümüze kadar gelen dünyanın gözbebeği marka bir turizm destinasyonudur. Her yıl milyonlarca turisti Kemer'de ağırlamaktayız. Muhteşem coğrafyamız, güneşimiz, dağlarımız, denizimiz ve tarihsel yapımız ile vazgeçilmez bir bölgeyiz.”dedi.

Turizm her zaman en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor!

Son dönem pandemi ile başlayıp, Rusya ve Ukrayna savaşı ile devam eden süreçte, turizmde sıkıntılı dönemler yaşadıklarını da dile getiren Başkan Topaloğlu “Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasını bu yıl yine buruk kutluyoruz. Yaklaşık iki yıldan bu yana hiç öngöremediğimiz bir pandemi ile karşı karşıya kaldık. Bu süre içerisinde dünyada ve ülkemizde aylarca kapanmalar gerçekleşirken, turizm de en çok etkilenen sektörlerin başında yer aldı. Alınan önlemler ve aşılamada gelinen son durum pandeminin azalmasına ve hayatın da normalleşmesini beraberinde getirdi. Tam Pandemiyi atlatmışken, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş yine turizmi büyük oranda etkiledi. Öncelikle insanlık adına bu savaşın bir an önce sona ermesi ve ardından tüm dünyanın normalleşmesi en büyük dileğimizdir. Her zaman söylediğimiz gibi, turizmin dili barıştır. Öte yandan şu anda savaşan bu iki ülke Kemer turizmi için de oldukça önem taşımaktadır. Kemerimize gelen misafirlerimizin % 70'i bu iki ülkeden oluşmaktadır. Her şeye rağmen Kemer bu aşamada alternatif pazarlarda da arayışını sürdürmektedir. Bu konuda üst düzey çok sayıda acente temsilcisi ile bir araya gelerek, Kemerimizin durumunu görüşmekteyiz. Bölgemizde otellerimiz yavaş yavaş açılmaya başlayıp, sezona merhaba derken, Rus ve Ukrayna pazarında yaşanan bu sıkıntıların dışında, Avrupa pazarı, İngiltere, Sırbistan, Litvanya, Romanya, Kazakistan pazarlarından da rezervasyonların geldiği haberlerini almaktayız. Rus pazarından da rezervasyonların gelmeye başlaması sevindiricidir. İç Pazar da da Kemer en çok rezervasyon alan yerlerden birisi olarak görülüyor.”dedi.

Sezona hazırız, herkesi Kemer'e bekliyoruz!

Kemer olarak sezona hazır olduklarını da söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu “ Bölgemizde 72 adet 5 yıldızlı, 37 adet 4 yıldızlı ve 42 adet 3 yıldızlı turizm tesisi mevcut. 2017'de 2 milyon 646 bin 138, 2018'de 3 milyon 739 bin 856, 2019'da 3 milyon 751 bin 870, 2020'de 1 milyon 45 bin 291 kişi Kemer'e geldi. Geçen sene ise 2 milyon 416 bin 543 kişiyi ilçemizde ağırladık. Bu sayıların artarak, bu sezon 2019 rakamlarına ulaşmak hatta geçmek için bir beklentimiz vardı. Ancak öngöremediğimiz bir savaş bu rakamlara ulaşmamıza engel gibi görünüyor. Her şeye rağmen Kemer Belediyesi olarak turizm sezonuna hazırız. Tüm misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalarımızı tamamladık. Yaptığımız projeler ile Kemer'in adeta çehresini değiştirdik. İnanıyorum ki, gelen misafirlerimiz hayata geçen yeni projelerimizle çok daha güzel ve modern bir Kemer ile karşılaşacaklar ve unutulmaz günler yaşayacaklar. Nisan ayı sonunda itibaren başta spor turizmi etkinlikleri olmak üzere, Kemer'i her zaman ön planda tutacak etkinliklere de ev sahipliği yapacağız. Herkesi Kemer'e bekliyoruz.”dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi