“KEMER HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALIYOR!”

Kemer'in ilk kapalı Pazar yeri Kuzdere Mahallesinde kurban kesilerek dualarla açıldı.

Kemer'in ilk modern kapalı pazar yeri olarak hizmete geçen Kuzdere Kapalı Pazar yerinde 66 pazarcı esnafı vatandaşa hizmet verecek. Açılışa Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile birlikte Başkan Yardımcıları Emin Gül ve Gülsüm Bal, meclis üyeleri Emrah Ayhan, Hasan Ali Acar, İsmail Aka, Ferhan Fidan, Mustafa Bilici, Mustafa Tıraş, Semih Özdemir, Ramazan Kal ile Kuzdere Muhtarı Serkan Günay, birim müdürleri, Pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı. Pandemi kurallarına uyulan açılışta Başkan Topaloğlu ve meclis üyeleri, Kuzdere Muhtarı Serkan Günay ve birim müdürleri, Pazarcı esnafını yeni yerlerinde ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

66 pazar esnafı tezgah açıyor!

Kemer'in ilk kapalı Pazar yeri olan Kuzdere Kapalı Pazarı, esnafı güneşten ve yağmurdan koruyacak. Anons sistemleri, aydınlatmaları, kamera sistemleri ile toplam 66 pazar esnafı tezgah açacak. Pazarın arka bölümünde oluşturulan mutfak ile de bu alanda düğün veya mevlit gibi etkinlikler için yemekler pişirilebilecek. Yine pazarın arka bölümünde oluşturulan tuvaletler de hem pazarcı esnafına hem de vatandaşlara hizmet verecek.

Yeni yerlerine taşınan Pazarcı esnafı bu hizmetten dolayı Başkan Necati Topaloğlu ve ekibine teşekkür ederken, vatandaşlar da yapılan hizmetten memnun olduklarını söylediler.

Emeği geçen herkesten Allah razı olsun!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamasında, “Kemer'in ilk kapalı Pazar yerini Kuzdere Mahallemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada emeği geçen, ilk önce meclis üyesi arkadaşlara, bu kadar zaman zarfında bizim sıkıntılarımızı göğüsleyen Kuzdere halkına ve ayrıca Muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Uzun süredir arkadaşlar çalışıyordu. Çok güzel bir proje çıktı. Bundan sonra bu hizmetler devam edecektir. Mutlaka eksiklikler olabilir ama bu eksiklikler en kısa sürede tamamlayacağız. Arslanbucak, Göynük, Çamyuva ve Tekirova Mahallelerimizde de modern kapalı pazar yerlerini vatandaşlarımız ile buluşturacağız. Bu arada arkadaşlarımız, yine burada Belediye binasının projesini çiziyorlar. Kuzderemize hep beraber bir de belediye binası kazandıracağız inşallah. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başta meclis üyesi arkadaşlarıma da tekrar teşekkür ediyorum. Muhtarıma ve belediye çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bir açılış değildir, miting değildir. Çünkü bir Pandemi sürecinden geçiyoruz. Tüm dünyanın çektiği bir bela var başımızda. Sosyal mesafelere dikkat edelim ve maskemizi takalım, mutlaka hijyene dikkat edelim. Allah sizlere bol kazanç versin. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kemer her şeyin en iyisine layık!

Göreve gelirken hizmet için geldiklerini söyleyen Başkan Necati Topaloğlu “Biz buraya gelirken hizmet yapacağız diye geldik. Meclis üyelerimiz ile muhalefet iktidar hep birlikte %90'ı oy birliğiyle geçen kararlar ile bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Çünkü Kemer her şeyin en iyisine layık. 150 milyon bütçesi olan bir belediyeden bahsediyoruz. Kemerliler bizleri izlemeye devam etsinler. Güvensinler. Bizde dedikodu siyaseti yok. Bakın hiç kimseye cevap bile vermiyoruz. Biz icraatlarımıza bakıyoruz. Meclis üyelerimizde sağ olsunlar destek oluyorlar. Az öncede söyledim kararların hepsi meclisten %90'la geçiyor. %100' de diyebiliriz. Allah herkesten razı olsun. Bundan sonra da Arslanbucak Mahallemizde bu yatırımın daha büyüğünü yapacağız” diye konuştu.

Meclis Üyeleri ne dedi?

Emin Gül: “ Kemerimize Kuzderemize hayırlı uğurlu olsun. Kuzdere'yi de kapı kapı seçimden önce dolaştım eşim ile beraber. Allah razı olsun hepsinden. Bizi burada birinci parti yaptılar. Söz verdim. Kuzdere halkına 4 tane söz verdim. Kapalı Pazar yeri, belediye binası, imar yollarının açımı ve yolların yapımı ve taş fabrikasının taşınması. Allah'ın izni ile ilkini yaptık bitirdik. Taş fabrikasının da yeri hazırlandı. O'nu da Allah'ın izni ile şubat gibi taşıyacağız. Yollarımıza başladık. Alt yapı ASAT tarafından Allah nasip ederse pazartesi günü başlıyor. Biz de araç gereç desteği yapıyoruz. En büyük şeyimiz Kuzdere'ye belediye binası. Hayalim. Önceden de söylüyordum. Allah razı olsun başkandan kırmadı. En kısa zamanda da belediye binamızın temelini atacağız. 2 sene içinde de Allah nasip ederse belediye binamızı da buraya taşımayı düşünüyoruz. Kuzdere halkı bütün kemer halkı bize güvendiler ve güvenmeye devam etsinler. Necati başkanıma ve ekibine sonuna kadar güvensinler. Teşekkür ederim”

Emrah Ayhan: “Kemer'de bir ilk. Başkan bey kendi vizyonunu göstermeye başladı. Projeler ortaya çıktıkça halkımız da Başkan beyin çalışmalarını görüyor. Kemer bunu hak ediyordu. Yavaş yavaş diğer mahallelerde de bu şekildeki projeler ortaya çıkacak. Böyle bir ekiple çalışmaktan mutluyuz başkan beyle. Çok teşekkür ederiz”

Ferhan Fidan:” Kemer tarihinde bir ilki yaşıyoruz. Kapalı Pazar yerimiz Kemer halkına hayırlı olsun. Umarım bundan sonra diğer semtlerimize de bu tip kapalı Pazar yerleri yaparak halkımızın yağmurda karda kışta ve güneşli havalarda daha sakin alışverişini daha rahat ortamda alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Keşke Pandemi dönemi olmasaydı, Kemer'e daha güzel hizmetler yapacaktık. Ama buna rağmen hem yatırımlarımız hem hizmetlerimiz devam ediyor. Kemer'e hayırlı uğurlu olsun. Kemer halkına, bu tip önerilerde bulunan arkadaşlarımıza, belediye başkanımıza, meclis üyelerimize ayrı ayrı tüm çalışanlara teşekkür ediyorum”

İsmail Aka:” Kuzdere'ye güzel bir kapalı Pazar yapıldı. Gerçekten Kuzdere'ye yakışır bir pazardı. Başta Belediye başkanımıza ve değerli meclis üyelerimize çalışan arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi biz dedikoduya bakmıyoruz. Biz kendi yolumuza devam ediyoruz. Halkımız bizi takip etmeye devam etsin. Gerçekten daha güzel projelerimiz var. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Herkese teşekkür ediyorum”

Mustafa Bilici:” Salı günü saat 18.00'de buradaki pazarcı arkadaşlara kura çektirdik. Başta meclis üyelerimizin huzurunda eşit bir şekilde kura çektirdik. Herkes kurada çıkan yerine bugün yerleşti. Çok sevindirici bir olay. Ben şuna seviniyorum. Kemer'de ilk defa ciddi planlı projeli bir Pazar yeri yapıldı nihayet. Onun için çok sevinçliyim. İnşallah bunun devamı öbür mahallelerimizde de olacak. Kemer'deki pazartesi pazarının da Büyükşehir Belediyesi'nin yapması için başkanımın ve bizlerin girişimi var. Onu takip ediyoruz. Ve diğer taraftan Çamyuva'sı, Göynük'ü, Beldibi'si bütün mahallelerimize Pazar yeri yapımına devam edeceğiz. İnşallah güzel bir şey olacak. Başta başkanıma ve tüm emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum”

Mustafa Tıraş: “Kapalı Pazar yeri Kemer'de ilk defa yapılmış bir şey. Öncelikle sayın belediye başkanımız sayın Necati Bey'e teşekkür ediyorum. İnşallah diğer mahallelere de bir an önce yapılır. Pazar esnafımız da normal halkımız da bunlardan faydalanır. Kuzderemize hayırlı uğurlu olsun.

Semih Özdemir:” Hayırlı olsun. Güzel bir yer oldu. Daha öncekine göre kapalı oluşu muhtemelen pazarcı esnafımızın menfaatine olacaktır. Tabii ki alışveriş yapan insanlar var, yaşlılarımız var, çocuklarımız var. Onlar için de daha rahat bir alışveriş ortamı olacaktır. Hayırlı olsun. Emeği geçenlere Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum”

Ramazan Kal: “Bu hizmet bildiğim kadarıyla Kemer'de bir ilk. Normalde Kemer'in tamamında Pazar kurulan her yerde projede planlamada Pazar yerlerinin ayrılmış olması gerekirdi ki bu atlanmış. Bu bir hatadır. Şimdi bize düşen bu hatayı ne kadar telafi edebiliriz. Burada bu telafi edilmiş. Göynük'te başka bir çalışma yapılıp orada da telafi edilecek. Öyle bir altyapı çalışması var. Diğer Pazar olan her yerde bu tür yapıların oluşması gerekli. Hatta kaldırımlar ve yol Pazar yeri değildir. Diğer turizm pazarı da kaldırımda kuruluyor. Kaldırım halkın ortak kullanımıdır, ortak malıdır, biz onu işgal edemeyiz normalde. Kanun olarak da edemeyiz. Onun için bu eksikliklerin acilen giderilmesi bu yönde çalışmaların devam edilmesini ben istiyorum. Bunu yapanlara da teşekkür ediyorum. Güzel bir yapı olmuş. Yapanların eline sağlık”

Kuzdere Kemer'in parlayan yıldızı oluyor!

Kuzdere Muhtarı Serkan Günay da yaptığı açıklamasında, Kuzdere Mahallesi'nin Kemer'in parlayan yıldızı olmaya devam ettiğini söyleyerek “Biz her zaman şunu söylüyorduk, Kuzdere Kemer'in parlayan yıldızı derken şaka yapmadığımızı bugün bir kere daha kanıtlamış olduk. Malum imarın geç gelmesi sebebi ile Kuzdere mahallemiz hizmete aç bir mahalleydi. Biz elimizden geleni vatandaşımızın menfaatine yapıyorduk zaten. Projeler çok. Kemer belediyemizle çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Diğer kurumlar Antalya büyükşehir Belediyemiz ASAT gibi. Bugün Pazar yerimiz bizim için önemli, Kemer için önemli. Neden? Burası Kemer ilçesi tarihinin ilk pazar yeri. Ben muhtar olarak bundan son derece mutluyum. Dün kuraları çektik bugün siftah yaptık. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun. Onlar çok emek çektiler Kuzdere Pazarlarında, yıllardır yağmurda çamurda. Artık onların daha güzel bir yeri var. Halkımıza hayırlı olsun diyorum. Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'nun büyük emeği var bu işte. Meclis üyesi arkadaşların, yüklenici firmanın, belediye personelimizin tamamının, emeği geçenlere Kuzdere halkı ve muhtarı olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi