KEMER ULUSAL VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, TRT Antalya Radyosu'nda Akdeniz'in Sesi programında canlı yayın konuğu oldu.
Canlı yayında turizm hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Topaloğlu, Nisan ve Mayıs aylarının Kemer için oldukça yoğun geçeceğini söyledi.
Başkan Topaloğlu, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak için hazır olduklarını belirterek, turizm denilince akla ilk olarak Kemer'in geldiğini ifade etti.
Yaklaşık 2 yıldır pandemi sebebiyle nefes alamadıklarını anlatan Topaloğlu, pandemi bitti ve turizm çok iyi olacak derken Rusya-Ukrayna savaşının çıktığını anlatarak, “Bize en çok misafir gönderen iki ülke Rusya ve Ukrayna. Bu savaş hesapları alt üst etti. Bu savaş inşallah en kısa sürede biter.” dedi.
- Kemer Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak olan birçok spor organizasyonuna hazır durumda
Topaloğlu, Nisan ve Mayıs aylarında ulusal ve uluslararası koşu, yüzme, dalış ve bisiklet etkinliklerinin olacağını ve Kemer'in tüm etkinliklere hazır durumda olduğunu kaydetti.
Çok sayıda yerli ve yabancı misafiri Kemer'de ağırlayacaklarına işaret eden Başkan Topaloğlu, yapılacak olan organizasyonlarla şöyle konuştu:
“Kemer'e gelenler ilçemizin güzelliklerini görüntüleyecek ve ülkelerinde tanıtmış olacaklar. 22-24 Nisan tarihleri arasında Sky To Sea Bisiklet Yarışı olacak. Şu ana kadar bize Güney Afrika, İngiltere, Rusya, Azerbaycan ve ülkemizden 150 yarışçı müracaat etti. 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'ndan başlayacak olan 34 kilometrelik yarış deniz seviyesinde sona erecek. Dünyanın en önemli organizasyonlarından birisi. Kardan başlayıp denizde bitecek. Bu yarışın çok fazla rağbet göreceğine inanıyorum. 7-8 Mayıs tarihleri arasında ayrı bir bisiklet yarışı olacak. Bu yarışa 500 kişi katılacak. Bu yarışa katılan sporcular Kemer'den başlayıp Kumluca ilçesine hareket edecekler ve tekrar Kemer'e dönecekler.”
Topaloğlu, 14-15 Mayıs tarihlerinde ise Run To Sky Yarışlarının olacağına dikkat çekerek, “Sporcular yaklaşık 116 kilometre yol kat edecekler. Yaklaşık 600 sporcunun katılması bekleniyor. 19-22 Mayıs tarihleri arasında Aqua Master Yüzme Yarışları olacak. Bu bölgede ilk defa böyle bir organizasyon yapılacak. Sporcular, Phaselis Antik Kenti'nden Üç Adalara, buradan da Tekirova sahil kenarına ulaşacak. Bu yarışa da 500 kişinin katılım sağlamasını bekliyoruz. 21-24 Mayıs tarihlerinde de 21. Uluslararası Su Altı Günleri yapılacak. Bu organizasyona çok sayıda su altı fotoğrafçısı ve bilim adamı katılacak. Kemer'in su altı güzelliklerini dünyaya tanıtacağız. Bu tür etkinlikler bizim için çok önemli. Turizmi sadece deniz, kum ve güneşe sıkıştırmadan 12 aya yaymayı planlıyoruz. 19-22 Ekim tarihlerinde 13. Se To Sky Enduro Motosiklet Yarışları var. Yarışlara 35 ülkeden 500'e yakın sporcu katılacak. Çok fazla izlenen bir yarış. Geçen sene ülkemize 6 milyon Rus geldi. Şu anda bölgemizde 30 tane otel açık. Kemer Belediyesi olarak biz de elimizden geldiği kadar turizm sezonu dışında ilçemize misafir getirmeyi sağlıyoruz.” diye konuştu.
Kemer bölgesine gelen misafirlerin yüzde 70'i Rus ve Ukraynalı olduğunu aktaran Topaloğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
“Ne yazık ki iki ülke savaş halinde. Kemer bölgesinde şu anda bir sıkıntı görünmüyor. Turizmcilerimiz Avrupa'ya açılıyor. Şu anda bölgemizde gözle görünür bir İngiliz var. Bunun dışında Almanya ve Baltık ülkelerinden misafirlerimiz var. Belki biz bundan bir ders çıkararak sadece Rus pazarına değil de tüm dünyaya yayılırsak ileride nerede hata yaptık demeyiz. Çalışmalarımız da bu yönde. İyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum ve Kemer olarak turizm sezonuna hazırız. Kış turizmini canlandırmak için Göynük mahallesinde 19 dönüm arazi üzerine 19 adet tenis kortu yapılacak. İhalesi yapıldı. Bir firma aldı ve kış aylarında yurt dışında tenisçiler gelecek. Her şey daha güzel olacak.”

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi