KEMER’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI

Kemer'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Pandemi tedbirleri kapsamında yapılan etkinlikte, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan üstü açık otobüsle kortej oluşturularak ilçe genelinde sokak sokak dolaştı.

İlk olarak dünyanın en iyi sahilleri arasında gösterilen Çıralı bölgesinde dolaşan 19 Mayıs otobüsü, Çıralı'da ara sokaklarda vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldu.

Akşam saatlerinde ise Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, eşi Fikriye Topaloğlu'nun da katılımıyla Kemer'in bütün mahallelerinde vatandaşları selamlayarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Başkan Topaloğlu, kutlamalar için oluşturulan konvoyda Türk Bayrağı sallayarak vatandaşlara seslendi.

Saat 19.19 ise ülke genelinde İstiklal Marşı okundu. Başkan Topaloğlu ve korteje katılanlar, Göynük mahallesinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi.

Etkinlik kapsamında Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda havai fişek gösterisi yapıldı.

Orkestranın da güne ayrı renk kattığı otobüsün geçişi sırasında vatandaşlar ve ilçede tatil yapan yabancı misafirler, telefonlarıyla video ve fotoğraf çekerek bayram coşkusuna ortak oldu.

Etkinlik sonrası belediye çalışanlarını ve orkestra ekibine teşekkür eden Başkan Topaloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Byramı'nın önemini iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Topaloğlu, 19 Mayıs tarihinin Kurtuluş Savaşının başlangıcı olduğunu belirterek, “Bu vatanın ne şartla altında kurtarıldığının bilincindeyiz ve bunu genç nesillere de en iyi şekilde anlatmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı geleceğimizin teminatı olan gençlere armağan etmiştir. Pandemi süreci geçtiği zaman milli ve dini bayramlarımızı daha coşkulu kutlayacağız. İnşallah bugünler geçecek ve her şey daha güzel olacak. Ben tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi