Kemer’de 19 Mayıs coşkusu

Kemer Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında organize edilen ve bu yıl ilki düzenlenen Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali sona erdi.

Festivale, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Estonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Gürcistan, Kırgızistan'dan 400 dansçı katıldı.

Kemer Belediyesi ve International Folk Dance Organization (IFDO) kurucusu Salih Önsoy iş birliği ile gerçekleştirilen Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali 18 Mayıs akşamı Tekirova Mahallesi'nde başlamıştı.

Festivalin ikinci gününde, Kemer Belediyesi önünden başlayan ve Kemer Cumhuriyet Meydanında sona eren kortej yürüyüşü düzenlendi.

Korteje, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Semih Top, Sema Özdemir, Mehmet Akın ve Mustafa Çelik, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya, dansçılar ve vatandaşlar katıldı.

Şefliğini Furkan Üstündağ'ın yaptığı Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası da kortejde yer alarak 19 Mayıs coşkusuna eşlik etti.

Kortej sırasında dansçıların giydikleri ilginç kıyafetler renkli görüntüler oluştururken, yerli ve yabancı misafirler bu anları cep telefonları ile görüntüledi.

Cumhuriyet Meydanında sona eren kortej sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nı Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası seslendirdi.

Kendi ülkelerine ait dans ve folklor oyunlarını sergileyen dansçıların renkli yöresel kıyafetleriyle sergiledikleri performanslar izleyicilerden büyük alkış topladı.

Bağımsız Devletler Topluluğu Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FİLİZ) de kutlamalar kapsamında gösteri yaptı.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, yaptığı açıklamada, “Ülkelerin birbirleriyle olan sanatsal ve kültürel ilişkilerini pekiştirmek için düzenlenen festival oldukça güzel geçti. Bu tarz organizasyonların Kemer'in tanıtımına büyük katkısı var. Kemer Belediyesi olarak bu tarz organizasyonların her zaman içinde olmaya devam edeceğiz. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi