KEMER’DE HALK KENDİSİNE DEĞER VERİLDİĞİNİ HİSSETTİ

BAŞKAN TOPALOĞLU:

“KEMER'DE HALK KENDİSİNE DEĞER VERİLDİĞİNİ HİSSETTİ”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, TRT Antalya Radyosunda canlı yayın konuğu olarak gündemi değerlendirdi.

TRT Antalya Radyosu'ndan Serkan Ersöz'ün canlı yayın konuğu olan Başkan Topaloğlu, göreve geldiği günden bu yana yaptıkları hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Topaloğlu, canlı yayında ana konuk olarak eğitim konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında konuştu.

Kovid 19'un Çin'de görülmeye başladıktan sonra Mart ayında da Türkiye'de görülmeye başladığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, belediye olarak hızlı bir şekilde tedbirler almaya başladıklarını söyledi.

Başkan Topaloğlu, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç önderliğinde Kemer'de alınacak tedbirleri hayata geçirmeye başladıklarına vurgu yaparak, ilk önce resmi kurumlarda dezenfekte çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Öncelikli olarak 100 bin adet maske satın aldıklarını gerekli yerlere dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Daha sonra kendi maske dikim atölyemizi kurduk. Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Atatürk Sanat Eğitim Merkezinde (ATASEM) maske dikimine başladık. Günlük yaklaşık 4 bin maske dikiyoruz. Pazar girişlerinde vatandaşlara ve resmi kurumlara dağıtımını yapıyoruz. İlçede belirli yerlere dezenfektan stantları kurduk.” dedi.

Koronavirüs sayılarında bir gerileme yaşandığını ancak tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin altını çizen Başkan Topaloğlu, “Üç ana kurala riayet etmeliyiz. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralına uymalıyız. Belediyemize ait halk plajında şezlonglar bile sosyal mesafeye göre yerleştirildi. Bu arada Sea To Sky Enduro Yarışlarında da insanlara maske dağıttık. Ayrıca bütün belediye personeline koronavirüs testi yaptırdık. Bu işin üstesinden el birliği ile geleceğiz.” diye konuştu.

ÇOCUKLAR ANA SINIFINDAN ÜNİVERSİTEYE KADAR KEMER BELEDİYESİNE EMANET

Başkan Topaloğlu, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçen sene yaklaşık 7 bin öğrencinin kırtasiye malzemelerini biz üstlendik. Bu sene de aynı şekilde bunları biz karşıladık. Lise öğrencilerinin geçen sene ücretsiz olarak taşımasını yaptık. Bu senede okulların açılmasıyla aynı uygulamayı yapacağız. C plakalı araçlarla öğrenciler taşındı ve bize maliyeti yaklaşık 3,5 milyon lira. Belediyemize ait eğitim destek kurs merkezi açtık. 11 öğretmenle anlaştık ve 127 öğrenciyi üniversiteye hazırlıyoruz. Ben daha önce Göynük Belediye Başkanlığım zamanında da eğitime büyük önem verdim. Çocuklarımız, ana sınıfından üniversiteye kadar Kemer Belediyesine emanet. Eğitim konusunda masraftan kaçmıyoruz.”

Başkan Topaloğlu, eğitim alanındaki slogan ‘Eğitim varsa gelecek var' sözünün çıkış hikayesine de değinerek, “İlk okulda benim hiç çantam olmadı. O zorluğu ben gördüğüm için şimdi ki çocuklar ezilmesin diye çalışıyorum. Önemli olan vatandaşın bir derdine çare olabilmek. Kemer Belediyesi çok zengin bir belediye. Okullara yaptığımız yatırımlar da var. Okullara maske vermeye devam ediyoruz. Dezenfekte ediyoruz. Eğitimin olmadığı bir yerde başarı olmaz.” ifadelerine yer verdi.

Kemer'in çok özel bir yer olduğunu belirten Başkan Topaloğlu, Kemer'in Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu kaydetti.

KEMER'DE HALK KENDİSİNE DEĞER VERİLDİĞİNİ HİSSETTİ

Başkan Topaloğlu, bölgeye bakıldığı zaman pandemiye rağmen en fazla turistin Kemer'e geldiğini aktararak, “Yaklaşık 3 aydır normalleşmeyle beraber turizm yapılıyor ve Kemer'deki doluluk oranı yüzde 70'lerde. Bu tablo Ekim ayının sonun kadar devam edecek gibi gözüküyor. Biz Kemer Belediyesi olarak Kındılçeşme Halk Plajı ve Olbia Park'ta düzenlemeler yaptık. Halkımız artık daha rahat denize ulaşabiliyor ve dinlenme mekanlarında vakit geçirebiliyor. Kemer'de halk kendisine değer verildiğini hissetti. Arslanbucak Mahallesindeki belediyemize ait sosyal tesislere dünya karate şampiyonu Müşerref Özdemir'in adını verdik. Bu kızımıza meclis kararıyla 50 tam altın verdik. Kemer'in ilk modern kapalı pazar yerini yapıyoruz. Bitmek üzere. Atatürk Parkında projemiz var. Donanımlı bir proje olacak. Orada çalışmalar devam ediyor. Kemer'de en çok kullanılan Ay ışığı Koyu yolunu yeniledik. Yatırımlarımız devam ediyor. Kemer halkı daha güzel hizmetlerle tanışmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi