KEMER’E NİTELİKLİ BOCCE TESİSİ YAPILMASI PLANLANIYOR

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile bir araya geldi.
Kemer'de 7'den 70 Herkes İçin Bocce Avrupa Birliği Projesi Toplantısı gerçekleştirildi.
Koordinatörlüğünü Kargenç G.S.K ‘nün yaptığı Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun da ortak olduğu ve Bosna Hersek, Hırvatistan ve Romanya'dan katılımcıların yer aldığı toplantı, Sealife Kemer Resort Otel'de gerçekleştirildi.
Proje, kırsal kesimdeki çocukların, kadınların, erkeklerin ve yaşlıların herhangi bir sosyal aktiviteye sahip olmaması ve hayatlarını kendi günlük rutinlerinde geçirmeleri nedeniyle kırsal kesimdeki insanların sosyalleşmesi ile ilgili olduğu belirtildi.
Proje kapsamında bocce sporunu bir araç olarak kullanarak kırsal kesimdeki insanların aktif bir yaşam sürmelerine ve egzersiz yapmalarına yardımcı olmak amaçlanıyor.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, toplantı sonrası Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile bir araya geldi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, bocce, dart ve bowling sporlarının Kemer'de yaygınlaştırmak için federasyon Başkanı Türkmen'le fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Kemer'de kış turizmini canlandırmak amacıyla sporu aracı olarak görmek istediklerini belirten Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediyesi, Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile ortaklaşa bir çalışma yaparak bocce, dart ve bowling branşlarını Kemer'de yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu bağlamda Kemer'de geniş kapsamlı bir bocce tesisi yapılmasını düşünüyoruz. Bunla ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz. Spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Federasyon Başkanı Türkmen ise Kemer'i Ankara'dan sonra “ilk evleri” olarak gördüklerini kaydetti.
Federasyonun merkezinin Ankara'da olduğunu ancak faaliyetlerini en fazla Kemer'de yaptıklarına değinene Türkmen, “Uluslararası ve ulusal ölçekli sportif faaliyetler ile gençlik etkinliklerini Kemer'de yapmak istiyoruz. Başkanımız Necati Topaloğlu'nun da destekleriyle Kemer'de nitelikli bir bocce tesisi yapmak istiyoruz. Başkanımızın verdiği tüm desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi