KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ KEMER BELEDİYESİNDE

660'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, Kemer Belediye Başkan Vekili Emrah Ayhan'ı ziyaret etti.
Gürbüz'e ziyareti sırasında, antrenörü Hikmet Tuğsuz eşlik ederken, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi meclis üyesi Ferhan Fidan da hazır bulundu.
Basın mensuplarının katıldığı ziyarette konuşan Başkan Vekili Ayhan, Ali Gürbüzü elde ettiği başarılardan dolayı tebrike etti.
Ayhan, Ali Gürbüz'ün gelecek sene Kırkpınar'da başpehlivanlığı kazanacağına inandığını ve altın kemerin ebedi sahibi olacağına inandığını kaydetti.
Son olarak Antalya'da bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilen Feslikan Yağlı Güreşlerinde de başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz ise yaptığı açıklamasında Kırkpınar'a pandemi nedeniyle ara verildiğini hatırlatarak bu arayı iyi değerlendirdiğini söyledi.
Çok sıkı bir çalışma sonrası tekrar başpehlivanlığı kazandığını ifade eden Gürbüz, “Gelecek sene başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Bunu daha önce Antalya'da başaran yok. Antalya'ya bir ilki yaşatmak istiyorum. Hedefim tüm azim ve hırsımla altın kemerin ebedi sahibi olmak.” dedi.
Gürbüz, gençlere de mutlaka sporla uğraşmalarını ve spor alışkanlığı edinmelerini tavsiye etti.
Gürbüz'ün antrenörü Hikmet Tuğsuz da Kırkpınar'da Antalya'ya ilk kemeri Ali Gürbüz'ün rahmetli babası Recep Gürbüz'ün getirdiğini hatırlattı.
Antalya'ya ilk defa ebedi kemeri Ali Gürbüz ile getirmek istediklerini belirten Tuğsuz, “Ali Gürbüz'ün kazandığı altın kemerde Kemerli kardeşlerimizin emeği çoktur. Biz çok iyi partnerlik yapıyorlar. İnşallah önümüzdeki sene ebedi kemeri Antalya'ya getireceğiz.” diye konuştu.
Ziyaret sonrası Başkan Vekili Ayhan, Ali Gürbüz ve Hikmet Tuğsuz'a Kemer tablosu hediye etti.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi