ONLAR BİZİM EN YAKIN DOSTLARIMIZ

Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 1 yıl içinde bin 350 hayvanı kısırlaştırıp, bin 600 hayvanın da tedavisini yaparak sahiplendirilmesini sağladı.

Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde 2014 yılından bu yana hayvanların kısırlaştırılması, tedavileri ve bakımları yapılıyor.

Kemer Belediyesi Veteriner Hekimi Fevzi Uzun, Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Merkezde, sadece kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması veya tedavilerinin yapılmadığını belirten Uzun, kendilerine gelen yaralı her türlü hayvanın bakımlarını yaptıklarını da söyledi.

Uzun, sahipsiz hayvanların tedavilerini yaptıktan sonra hepsini sahiplendirmeye çalıştıklarını anlatarak, “Son bir yılda yaklaşık 500 köpeği kısırlaştırdık. 400 köpeği tedavi edip sahiplendirdik. 850 tane kediyi kısırlaştırdık ve yaklaşık bin 200 kediyi tedavi edip sahiplendirdik.” dedi.

Pandemi döneminde sokak hayvanları unutulmuyor

Kemer Belediyesi olarak pandemi döneminde sokak hayvanlarını asla unutmadıklarının altını çizen Veteriner Hekim Uzun, “Zorlu geçen pandemi döneminde sokakta yaşayan kediler için 500 paket kedi maması, 400 paket köpek maması kullanıldı. Hayvan severlerle iletişime geçip toplu olarak bazı bölgelerde besleme yapıyoruz. Kedi evleri yaparak uygun bölgelere montajını gerçekleştiriyoruz. Kemer Belediye Başkanımız sayın Necati Topaloğlu da bizim arkamızda ve sonuna kadar bizi destekliyor. Bu konudaki desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi