ONLAR “EVDE KAL”DILAR AMA “RENKLİ KAL”DILAR

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'nun öncülüğünde belediyemiz Gençlik Meclisi tarafından ‘Evde Kal Renkli Kal' konulu yarışma düzenledi.

Resim, şiir ve öykü alanlarında yapılan yarışmaya başvuran 50 öğrenciden 16'sı dereceye girme başarısı elde etti.

Belediyemiz Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen ödül törenine, Başkanımız Topaloğlu, belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Asım Yıldırım, belediyemiz Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber, belediyemiz Gençlik Meclisi Başkanı Tufan Telemen, gençlik meclis üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde evden dışarıya çıkmayan çocukların hayatına renk katmak ve eğlenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada birbirinden güzel eserler ortaya çıktı.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, pandemi sürecinde evden çıkamayan çocukların bu süreci fırsata çevirmeleri için bir yarışma düzenlemek istediklerini söyledi.

Önemli olanın derece elde etmek olmadığına dikkat çeken Başkanımız Topaloğlu, “Burada hepinizi birinci olarak görüyorum. Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Koronavirüs süreci herkese çok şey öğretti. Arkadaşlığı, paylaşmayı ve dostluğu öğretti. İnşallah bu gençlerimiz buradan bir yol haritası çıkartır. Eğitime verdiğimiz hizmetler katlanarak devam edecek. Bu yıl da anaokulundan 8. sınıfa kadar olan yaklaşık 7 bin öğrencinin kırtasiye malzemelerini hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin servislerini ücretsiz olarak biz yapacağız. Ahmet Erkal Destek Eğitim Merkezinde tüm branşlarda da üniversiteye hazırlanan öğrencilere kurs imkanı sağlayacağız. Eğitim varsa gelecek var.” dedi.

Belediyemiz Gençlik Meclisi Başkanı Tufan Telemen ise pandemi sürecinin çok zorlu geçtiğini ve bu süreci gençlerle eğlenceli hale dönüştürmek için böyle bir yarışma düzenlediklerini kaydetti.

Belediyemiz Kültür Müdürü Asım Yıldırım da yapılan yarışmayı sonuna kadar desteklediklerini belirterek, yarışmaya büyük önem veren Başkanımız Topaloğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Resim kategorisinde 5-6 yaş grubunda Büşra Meryem Söyler birinci oldu. İkinci Öykü Tıraş, üçüncü ise Güneş Karakaş oldu. 7-10 yaş grubunda Sofiya Deniz Ülgür birinci, Irmak Fatma Akyüz ikinci, Asmin Sümeyye Sarı da üçüncü oldu.

11-14 yaş grubunda Zeliha Delal Koç birinciliği kazandı. Mihriban Selim ikinciliği elde ederken, Meryem Selim de üçüncü oldu. 15-18 yaş grubunda Feride Toprak birinci olurken, Esmanur Yesel ikinciliği, Öznur Sincar da üçüncülüğü elde etti.

Öykü ve şiir ortaokul grubunda Elif Akçağlayan birinci olurken, Onur Eser Beşkardeş ikinci, Mihriban Selim ise üçüncü oldu.

Lise grubunda ise birinciliği kazanan Emre Onur oldu.

Dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Asım Yıldırım, belediyemiz Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve Gençlik Meclis Başkanı Tufan Telemen verdi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi