ÖZLEM, RAHMET VE SAYGIYLA…

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yılında, hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te anıldı.

Kemer Cumhuriyet Meydanındaki anma töreninde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 9'u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla 2 dakika saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Hayatın her gün hızla akıp gittiği Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kemer'de hayat, saat 9'u 5 geçe adeta durdu. Bazı vatandaşlar, seyir halindeki araçlarından inerek, Ulu Önder Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82. yılında andı.

Anma programına, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Teker, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, belediye meclis üyeleri Hasan Ali Acar, Ferhan Fidan ve İsmail Aka, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve daire müdürleri, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Programda, günün anlam ve öneminin belirtildiği bir konuşma yapıldı. Atatürk'ü anlatan şiir ve kompozisyonlar okundu. Atatürk'ün sevdiği türkülerin okunmasının ardından Atatürk konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal'i andıklarını söyledi.

Gün geçtikçe Atatürk sevgisinin artmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Topaloğlu, “Atatürk, bitmiş tükenmiş bir devleti, tüm dünyaya meydan okuyarak ayağa kaldırdı. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ve dizayn etmiştir. Gençlerimiz yaşadığı müddetçe bu Cumhuriyet devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Atamızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” diye konuştu.

Kaymakam Dayanç, Belediye Başkanı Topaloğlu ve protokol, tören sonrası Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı resim sergisini gezdi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi