SEA TO SKY ENDURO MOTOSİKLET YARIŞLARINA GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye'nin en önemli turizm lokomotifleri arasında yer alan Kemer'de 23-26 Eylül tarihleri arasında bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışlarında hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Kayıtların devam ettiği yarışlara bu yıl pandemi önlemleri kapsamında 200'e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Güney Afrikalı ve Avustralyalı yarışçılar ile endişe duyan yarışçıların pandemi nedenliyle katılmayacağı yarışlar bu yıl da nefesleri kesecek.

İngiltere'den 50, Rusya'da 20, Fransa ve İspanya gibi ülkelerden de birçok yarışçının katılacağı yarışlarda pandemi nedeniyle seyirci noktaları oluşturulmayacak.

Belediyemizin destekleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından düzenlenen yarışlar, Kındılçeşme sahilinde düzenlenecek plaj etabıyla başlayacak.

Tahtalı Dağı'nın zirvesinde 70 km'lik dağ etabı ile son bulacak olan yarışlarda bu yıl kanyon etabı yerine Söğütcuması, Feslikan Yaylaları arasında alan yayla etabı yapılacak.

KEMK Başkanı ve belediyemiz meclis üyesi Semih Özdemir, yaptığı açıklamasında, pandemi nedeniyle bütün önlemlerin alındığını söyledi.

Hazırlıkların devam ettiğini belirten Özdemir, pandemi nedeniyle bazı ülkelerden geliş ve gidişlerde sıkıntıların olduğunu kaydetti.

Özdemir, Güney Afrika ve Avustralya'dan gelen sporcular ile endişesi olan sporcuların yarışlara katılamayacağını ifade ederek, “Buna karşın biz 180-200 arasında katılım bekliyoruz. İngiltere'den 50, Rusya'dan 20 ve Fransa ile İspanya'dan gelecek sporcular hazırlıklarını tamamladı. Pandemi nedeniyle bu yıl ki yarışlarda seyirci noktaları olmayacak. Kanyon yarışı yerine bu yıl yeni bir yarış koyduk. Bu yarış sporcuların daha fazla eğleneceği ve hız gerektiren bir yarış olacak.” dedi.

Yarışların turizme de büyük katkı sağladığna vurgu yapan Özdemir, “Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışlarının geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu yıl da turizme büyük katkısı olacaktır. İzlenme oranları zaten çok yüksek. Pandemi sürecinde Kemer'in tatil ortamına uygun olduğunu ve tanıtımını destekleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu ise yarışların Kemer tanıtımına ve Türk turizmine büyük katkı sağladığını anlatarak, “Yarışlar hu sene pandemi nedeniyle seyircisiz yapılacak. Tüm önlemler alınmış durumda. Bazı sporcular gelemeyecek ama yine de katılım fazla olacak. Belediye olarak biz de her türlü desteği veriyoruz. Yarışlar bu yıl da güzel olacak diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi