TAHTALI RUN TO SKY POWERED BY CORENDON AİRLİNES YARIŞLARI BAŞLIYOR

Bu yıl 5-6 Haziranda 7'ncisi düzenlenecek olan Tahtalı Run to Sky Powered by Corendon Airlines yarışları öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Corendon Grand Park Kemer Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Tuğba Özkan Güner, Organizasyon Direktörü Polat Dede, sporcu Alper Dalkılıç ve basın mensupları katıldı.

Kemer Belediyesinin tam destekleriyle ve Corendon Airlines'ın ana sponsorluğunda “Kemer'de zirveye birlikte koşalım” sloganıyla yapılan organizasyon, 4 farklı kategoride 14 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla start alacak.

Pandemi tedbirleri alınarak yapılacak olan yarışta, 116 kilometre Tahtalı Ultra Sky, 62 kilometre Berg Sky Race, 27 kilometre Tahtalı Run to Sky, 29 Km Chimera Run etapları koşulacak.

Basın toplantısında konuşan Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, bu tür organizasyonların her zaman bölge turizmine katkı sağlayacağını bildirdi.

Her dönemde sağlıklı bir tatil imkanı sunan Kemer'in, denizinin yanında doğal güzellikleriyle de önemli destinasyonlardan birinin olduğunu dile getiren Gemici, “Denizin yanında farklı etkinliklerinde tanıtılması gerekiyor. Tahtalı Run To Sky tanıtım için önemli bir iş yapıyor. Spor ve turizmin buluşacağı bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkürler. Yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer'in deniz, kum, güneşin yanında önemli doğal güzelliklerinin olduğuna dikkat çekti.

Likya Yolu'nun en büyük bölümünün Kemer'den geçtiğini işaret eden Topaloğlu, “Hem yürüyüş hem bisiklet sporunun her türlüsüne ev sahipliği yapıyoruz. Bu yıl koşu yarışının yedincisi yapılıyor. Destek olmadan bu işler olmuyor. Kemer Belediyesi olarak spor turizmini geliştirmek için her türlü desteğe varız. Bizim görevimiz. Sporculara başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Topaloğlu, turizmin tanıtımdan geçtiğinin altını çizerek, “Eğer pandemi var diye bu organizasyonu yapmasaydık, zamanla ilgi azalırdı, ya da yapılmayabilirdi. Bugün 14 ülkeden başlayan katılımcı sayısı daha sonra artacaktır. Biz destek vermezsek geriye gideriz. Biz reklamımızı yapmak zorundayız. Biz her zaman bu işlerin içinde olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Organizasyon Direktörü Polat Dede de 6 yıl önce bu organizasyona 46 sporcu ile başladıklarını hatırlattı.

Türkiye'nin aralıksız devam eden tek koşu yarışı olma özelliğini sürdürdüğünü ifade eden Dede, konuşmasında şunlara yer verdi:

“12 ülkeden 400 sporcu ile hayatımıza devam ediyoruz. Bu yarış, çok güzel gelişmelerle birlikte dünyanın sayılı yarışları arasında yer alacaktır. Kemer Belediyesi ve tüm sponsorların desteğiyle organizasyon çok daha ileriye gidiyor. Bizim organizasyon diğerlerinden çok farklı. Tahtalı Dağı'nın bütün heybetini kullanarak güzel bir organizasyon düzenliyoruz. Dünyada 2 bin 365 metreye koşulan bir spor organizasyonu bulunmuyor. Koşuyu merkeze çektik, bu yıl organizasyona 116 kilometrelik bir yarış ekledik. Sahilden başlayarak, ilçenin tüm sahillerini, yayalarını, zirvesini, derelerini aşarak tekrar Kemer'de bitecek bir organizasyon olacak.”

Dede, en büyük amaçlarından birinin etkinliklerinin dünya takviminde yer alması olduğunu belirterek, yarışın dünya takviminde yer almasıyla Kemer'de 60-70 ülkeden sporcu ve yakınlarını ağırlayacaklarını da sözlerine ekledi.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer doğası deniziyle Antalya'da en keyifli ve değişik destinasyonlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Organizasyonun Kemer'e sağladığı katkılardan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Yorulmaz, bu tür organizasyonların artması gerektiğini vurguladı.

KETOB Başkan Yardımcısı Gürocak, Kemer'in dünyadaki turizm destinasyonları arasında yer alan çok özel bir bölge olduğunu belirtti.

Gürocak, organizasyonun pandemi döneminde yapılmasının zorlu geçen süreçte tanıtım anlamında en güzel işlerden biri olduğunu kaydetti.

Etkinliğin geçen yılki birincisi Alper Dalkılıç ise bu yıl 116 kilometrelik parkurda yarışacağını belirterek, “Dünyanın farklı ülkelerinde yarışlara katıldım. Ama Kemer'deki güzellik ve parkur hiçbir yerde yok. Türkiye'nin en güzel coğrafyasında bize bu organizasyon sağlanıyor. 116 kilometrelik yarış yarın başlıyor. Hepimize kolaylıklar ve bol şans.” dedi.

Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Tuğba Özkan Güner, yönetim kurulu başkanı Yıldıray Karaer'in yurt dışında olmasından dolayı programa katılamadığını bildirdi.

Corendon olarak turizm ve sporun dinamizmini birleştirdiklerini dile getiren Güner, “Sporun ülkemizde daha fazla ön plana çıkarılmasını önemsiyoruz. Bütün spor ve tanıtım organizasyonlarına destek vermeye çalışıyoruz. Tahtalı Run To Sky, hem tanıtım hem spor hem Kemer olunca bizim için destek vermek kaçınılmaz oldu. Uzun yıllar inşallah beraber oluruz, bütün yarışmacılara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul ise organizasyonun Kemer tanıtımına sağladığını anlatarak yarışlarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Hakan Gündüz ise organizasyonun yapılmasına katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi