Tekirova halkı 37 yıl sonra tapularına kavuştu

Kemer'in Tekirova Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların 37 yıllık tapu hasreti sona erdi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 37 yıl sonra hak sahiplerine düzenlenen törenle tapularını dağıttı.

Kemer Belediyesi tarafından Tekirova Cumhuriyet Meydanı'nda tapu dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu'nun yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül, Baki Yalın ve Gülsüm Bal, Belediye Meclis üyeleri Mustafa Bilici, Ferhan Fidan, Recep Yılmaz, Belediye Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış, Belediye Çamyuva Mahalle Sorumlusu Özgür Şahin, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, tapu dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Tekirovamızın tapu sorununun çözümü için uzun bir yol kat ettiklerini söyledi.

TEKİROVA'YA İKİ KAT VE İKİ BAĞIMSIZ BÖLÜM

Tapu işlemlerini çözmek için önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gittiklerini ve 1/1000'lik planlarına olan itirazları değerlendirdiklerine işaret eden Başkan Topaloğlu, “Yapılan itirazlar haklıydı. Çünkü Beldibi, Göynük, Kemer ve Çamyuva mahallelerinde 2 kat ve 2 bağımsız bölüm vardı. Ama Tekirova'da 2 kat ve tek bağımsız bölüm olarak plana işlenmiş. Bu konuyu Bakan Bey'le görüştük ve kendisi de bize hak verdi. Süreç uzun sürüyor ve bu itirazlar kabul edildi. Sonuçta Tekirova mahallemizde de 2 kat 2 bağımsız bölüm oldu.” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Tapu sürecini hızlandırmak için devlet dairelerinde olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarına değinen Başkan Topaloğlu, uzun süre gece gündüz çalışan Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Bal ve Belediye Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış'a ayrıca teşekkür ettiğini dile getirdi.

37 YIL SONRA BİZE NASİP OLDU

Tekirova'da ilk imar planının 1986'da İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, şunları kaydetti:

“1986 yılındaki çalışma sonrası burada bir uygulama yapılmamış. 37 yıl önce yapılan uygulamayı tamamlamak bize nasip oldu. İmar planlarının her safhasında bize destek olan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, danışmanları ve bakanlık çalışanları, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğüne, Kemer Tapu Müdürlüğü'ne ve diğer tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Tüm Tekirova halkımıza tapuları hayırlı ve uğurlu olsun.”

Başkan Topaloğlu, Tekirova Mahallesi Cumayeri mevkisindeki tapu işlemleri ile ilgili de encümenden geçtikten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne göndereceklerini ve kısa sürede tamamlanacağını aktardı.

BELDİBİ DE TAPUSUNA KAVUŞACAK

İmar geçmeyen tek yerin Beldibi Mahallesi olduğuna değinen Topaloğlu, orada da imar konusunda birinci bölgeyi bitirdiklerini ve ikinci bölge için uğraştıklarını kaydetti.

TEKİROVA KAPALI PAZAR YERİNİ İHALE EDECEĞİZ

Başkan Topaloğlu, Tekirova Mahallesi'nde de kapalı pazar yerinin hazır olduğuna vurgu yaparak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ayarlanan 2,5 dönümlük yerin hazır olduğunu ve Göynük kapalı pazar yerinin ihalesinin ardından, Tekirova Kapalı Pazar Yeri'nin ihalesini de kısa bir süre içerisinde gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

BİR BELEDİYE KAFESİ DE TEKİROVA'YA GELİYOR

Phaselis Prenses Otel'in yanında belediyeye ait bir kafe olduğunu hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Burayı daha önce bir şirket ihaleyle aldı ancak çalıştırmadığı için sözleşmeyi iptal ettik. Burayı Kemer ve Göynük'te olduğu gibi çalışır hale getireceğiz belediye olarak biz işleteceğiz. Yapılacak olan bu kafede Tekirova halkına hizmet vereceğiz.” diye konuştu.

Belediye Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış ise Tekirova'daki tapu sorununun çözülmesinde emeği geçen başta Başkan Topaloğlu olmak üzere herkese teşekkür ettiğini belirterek, tapularını alan vatandaşların Kemer Belediyesi Emlak Servisine beyanlarını vermeleri gerektiğini aksi halde cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

NECATİ TOPALOĞLU'NA NASİP OLDU

Vatandaşlardan Murat Solmaz, tapu sorunu için kendisinin 15 yıl çalıştığını ve 50 sefer Antalya'ya Tarım İl Müdürlüğü'ne gittiğini ifade ederek, “Daha önceki Tekirova Belediye Başkanı bu işi buraya koydu. Allah da ona değil Necati Topaloğlu'na nasip etti. Benim elimde olan bir şey değildi, biz çaba harcadık. Yüz bin ordu mu kaybedip aldık bunu? 3-5 tane devlet dairesinde geçecek bir olaydı. Sen takoz koyup sıkı sıkı bağlarsan böyle olur. Sonuçta Çözmek Necati Topaloğlu'na nasip oldu. Teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Tapularını alan vatandaşlardan Teoman Kara da yıllardır bekledikleri tapularına kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, “Tekirova'nın kanayan yarasıydı. 37 yıl sonra tapularımıza kavuştuk. Hayallerimiz gerçek oldu. Emeği geçen başta Başkan Necati Topaloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Vatandaşlardan Ümmü Deveci de tapularını almaya yardımcı olan Başkan Topaloğlu ve ekibine çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Ümmü Demirtaş da yılladır bekledikleri sorunun nihayet çözüldüğünü ve çok sevinçli olduklarını aktardı.

Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonrası vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi