Tour Of Antalya’ya doğru

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bu yıl 8-11 Şubat tarihleri arasında 5'ncisi yapılacak olan Tour Of Antalya Powered By Akra yarışlarının lansman toplantısına katıldı.

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) elit erkekler uluslararası yol bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 gün 4 etaptan oluşan “Tour Of Antalya Powered By Akra” uluslararası bisiklet yarışı, Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından 2018 yılından bu yana düzenleniyor.

Akra Otel'de düzenlenen lansman toplantısına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve diğer ilçe belediyelerin başkanları, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Organizasyon Komitesi Başkanı Haydar Barut ve kamu kurumlarının ve sponsor markaların temsilcileri katıldı.

Bu yıl 16 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi, Antalya'nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 km pedal basacak. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişi, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya'nın tarihini, doğasını ve kültürünü keşfedecek.

Yarışlara, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun yanı sıra ilçe belediyeleri ve Antalya merkezli kamu kurumlarının ve kuruluşları destek veriyor.

Tour of Antalya Proje Direktörü Haluk Özsevim'in de yer aldığı lansman toplantısında, katılımcılara, organizasyonun etapları hakkında sunum yapıldı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Tour Of Antalya'nın Antalya ve ülke turizmine büyük katkı sağladığına işaret ederek, “Bu yıl yarışlara katılacak olan sporculara başarılar diliyorum. Organizasyonun bir etabı her sene Kemerimizden geçiyor. Bisiklet sporunun en önemli yerleri arasında yer alan Kemer'de yerli ve yabancı sporcuları ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Sporcular, Kemer'in muhteşem doğası ve tarihi yerlerinde pedal çevirecek.” dedi.

Bu yıl ki yarışta geçilecek etaplar ise şu şekilde:
8 Şubat Perşembe Side – Antalya, 9 Şubat Cuma Demre – Antalya, 10 Şubat Cumartesi Kemer – Tahtalı, 11 Şubat Pazar Antalya – Antalya.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi